Γλυκό του κουταλιού κεράσι, από την Ελενα Χονδρογιάννη και το elenacooks.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Γλυκό του κουταλιού κεράσι και η ιδέα ήρθε μια βροχερή μέρα κάτω από ένα πλατάνι σε ένα χωριουδάκι στα Ζαγοροχώρια στο παραδοσιακό καφενείο ο Βικογιατρός στο κουκούλι !
Μόλις το δοκίμασα έβγαλα την agenda μου και έγραψα γλυκό του κουταλιού κεράσι προσεχώς.

Η μέρα έφτασε λοιπόν για να το μοιραστώ μαζί σου και ναι το πέτυχα!!!!
Ιδανικό να το σερβίρεις με γιαούρτι , παγωτό ή με ένα φλιτζάνι ελληνικό καφέ !

Και να θυμάσαι όταν ντύνεις τις στιγμές σου με γεύσεις τότε δημιουργείς όμορφες αναμνήσεις που μένουν για πάντα στην μνήμη σου !

ΥΛΙΚΑ

1κιλό κεράσια (χωρίς κουκούτσι)

1 κιλό ζάχαρη

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

100ml νερό

1/2 χυμό λεμόνι

1 βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά τα κεράσια, αφαιρούμε τα κοτσάνια. Αφαιρούμε τα κουκούτσια, προσέχοντας να μην τα χαλάσουμε (χρησιμοποίησα ένα στυλο για το καθάρισμα) .Όταν τελειώσουμε, βάζουμε όλα τα κεράσια μέσα στην κατσαρόλα με τους χυμούς τα καλύπτουμε με τη ζάχαρη και το νερό. Αν τα θέλουμε τραγανά τα αφήνουμε μερικές ώρες (εγώ δεν τα άφησα καθόλου). Βάζουμε την κατσαρόλα σε υψηλή φωτιά και βράζουμε. Αφαιρούμε τον αφρό που σχηματίζεται με μια κουτάλα. Όταν πήξει το σιρόπι, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και τη βανίλια και βράζουμε για άλλα 30 δευτερόλεπτα. Γέρνουμε ελαφρώς το πιάτο. Αν τρέχει το σιρόπι, δεν έχει πήξει αρκετά και θέλει λίγο ακόμα βράσιμο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Όταν κρυώσει εντελώς, βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και διατηρούμε στο ψυγείο.

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *