Γλυκό του κουταλιού σταφύλι, από τον Γιώργο Τσούλη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Το αγαπημένο γλυκό του κουταλιού όλων! Ο Σεφ Γιώργος Τσούλης μας δείχνει τον πιο εύκολο τρόπο να φτιάξουμε σπιτικό γλυκό του κουταλιού σταφύλι!

Βαζα  3
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ  1/5

Υλικά

1 κιλό σταφύλι λευκό

100 ml. νερό

750 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

3 φύλλα αρμπαρόριζας

Χυμό από 1 λεμόνι

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

Αποστηρωμένα γυάλινα βάζα

Διατροφική Αξία
ανά μερίδα / τεμάχιο
% ημερήσιας ποσότητας
  • ΘΕΡΜΙΔΕΣ
    174kcal
    9%
  • ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ
    46.1g
    18%
  • ΣΑΚΧΑΡΑ
    45.6g
    51%
  • ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ
    0.5g
    2%
*Οι ποσοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Οι ημερήσιες τιμές σας μπορεί να είναι υψηλότερες ή χαμηλότερες ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.

Disclaimer: Όλες οι πληροφορίες και τα εργαλεία που παρουσιάζονται και γράφονται σε αυτόν τον ιστότοπο προορίζονται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ανησυχίες ή ερωτήσεις σχετικά με την υγεία σας, συμβουλευτείτε έναν γιατρό ή άλλο επαγγελματία υγείας.

Εκτέλεση

1. Αποστειρώνουμε 2 βάζα.
2. Πλένουμε τα σταφύλια, τα αφήνουμε να σουρώσουν πολύ καλά και τα αφήνουμε στην άκρη.
3. Τοποθετούμε μία βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το νερό και τη ζάχαρη. Μόλις πάρει μια βράση το μείγμα, βράζουμε για 5 λεπτά.
4. Προσθέτουμε τα σταφύλια, την αρμπαρόριζα και σιγοβράζουμε για 35-40 λεπτά.
5. Κατά τη διάρκεια του βρασίματος προσέχουμε να αφαιρούμε τον αφρό που βγαίνει από το βράσιμο των σταφυλιών, με μια τρυπητή κουτάλα.
6. Στα τελευταία 5 λεπτά βρασίματος, προσθέτουμε το χυμό το λεμονιού.
7. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και μοιράζουμε το γλυκό προσεκτικά σε αποστειρωμένα βαζάκια.
8.Αφήνουμε το γλυκό σταφύλι να κρυώσει τελείως και σερβίρουμε.

Giorgos Tsoulis Tip

#tsoulotip:

Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού για να μην κρυσταλλώσει η ζάχαρη.
https://www.giorgostsoulis.com/syntages/marmelades-glika-toy-koytaliou/gliko-tou-koutaliou-stafili
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *