Μαρμελάδα νεκταρίνι από την Luise και το Radicio !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Μια υπέροχη σπιτική μαρμελάδα, αρωματική και νόστιμη από νεκταρίνια. Ιδανική για το πρωινό, για παιδιά, αλλά και μεγάλους, είναι επίσης πολύ νόστιμη σαν γέμιση σε παστα φλόρα. 
5 αστέρια από 3 σέφ 

Προετοιμασία: 10 λεπτά | Μαγείρεμα: 25 λεπτά | Σύνολο: 35 λεπτά 
Συνταγή για: 1400 ml μαρμελάδας 

Διατροφικά στοιχεία για 1 κουταλιά σούπας
Θερμίδες: 40 θερμίδες | Λιπαρά: 0 γρ.



Υλικά συνταγής: 
Νεκταρίνια800 γρ. 
Ζάχαρη600 γρ. 
Νερό1/2 κούπας 

Οδηγίες: 
1. Πλένετε καλά τα φρούτα και τα ψιλοκόβετε. Πετάτε το κουκούτσι.
2. Τα βάζετε σε κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη και το νερό. Ανάβετε την φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφήνετε την μαρμελάδα να σιγοβράσει, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά τα φρούτα. Τότε τα μισο – λιώνετε με σπάτουλα του πουρέ ή με ραβδομπλέντερ ή με μεγάλο πιρούνι. Αν θέλετε εντελώς λία την μαρμελάδα, χωρίς κομματάκια φρούτου, τα λιώνετε εντελώς.
3. Συνεχίζετε το βράσιμο, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να δέσει η μαρμελάδα (με θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής να φτάσει στους 104 βαθμούς)
4. Γεμίζετε με την καυτή μαρμελάδα, αποστειρωμένα βάζα, τα κλείνετε και τα αφήνετε να κρυώσουν.

Μαγειρεύτηκε στις 12 Ιουλίου 2013 από την Luise

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

http://www.radicio.com/%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CE%BD%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%BD%CE%B9/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *