Μαρμελάδα ροδάκινο με βανίλια, από την Ντίνα Νικολάου και το Olivemagazine.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30′
  • Χρόνος μαγειρέματος: 45′
  • Έτοιμο σε: 1:15 ‘
  • Χρόνος αναμονής: 60 λεπτά

Αξιοποιούμε τα ώριμα ροδάκινα του καλοκαιριού κάνοντάς τα μια ωραιότατη μαρμελάδα που θα αρωματίσουμε με φυσική βανίλια!

marmelada rodakino

Υλικά

  • 1 κιλό ροδάκινα ώριμα, αλλά όχι παραγινωμένα
  • 650γρ. ζάχαρη καστανή
  • 1 μπαστουνάκι βανίλια
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 100γρ. αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και καβουρντισμένα (προαιρετικά)

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζετε καλά τα ροδάκινα, αφαιρείτε τα κουκούτσια και τα κόβετε σε μεγάλα κομμάτια . Τα βάζετε σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο και προσθέτετε τη καστανή ζάχαρη. Ανακινείτε καλά και σκεπάζετε την κατσαρόλα. Αφήνετε τα ροδάκινα για 1 ώρα σκεπασμένα μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να λιώσει η ζάχαρη.

Βήμα 2

Βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά και μόλις πάρει την πρώτη βράση χαμηλώνετε την φωτιά στο μισό. Βράζετε για 40 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας συχνά γιατί κολλάει πολύ εύκολα, μέχρι να δέσει η μαρμελάδα. Τα τελευταία 10 λεπτά θα προσθέσετε τη βανίλια. Θα χαράξετε κατά μήκος τη βανίλια και με ένα μαχαιράκι θα ξύσετε τα σποράκια της, θα τα ρίξετε στη μαρμελάδα και θα ανακατέψετε. Μετά από 10 λεπτά ελέγχετε τη μαρμελάδα. Για να είσαστε σίγουροι ότι έχει δέσει, βγάζετε μια κουταλιά μαρμελάδα σε ένα πιάτο και με την ανάποδη ενός κουταλιού κάνετε ένα «αυλάκι» στο κέντρο της μαρμελάδας. Αν δεν δείτε ότι μένει σταθερή και δεν τρέχει, είναι έτοιμη.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Βήμα 3

Ρίχνετε το χυμό λεμονιού και βράζετε για 2 λεπτά ακόμα. Προσθέτετε τα αμύγδαλα (αν βάλετε), ανακατεύετε και αφήνετε τη μαρμελάδα να μισοκρυώσει. Μοιράζετε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα και τη διατηρείτε στο ψυγείο.

Σημείωση: Αν θέλετε, αντί για βανίλια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Κρόκο Κοζάνης (1 φακελάκι σκόνη κρόκου Κοζάνης (0,25γρ.) και 24 στίγματα κρόκου Κοζάνης) για να αρωματίσετε τη μαρμελάδα σας. Θα τα προσθέσετε στη μαρμελάδα πριν ρίξετε το χυμό του λεμονιού.

http://www.olivemagazine.gr/recipe/%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CF%81%CE%BF%CE%B4%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%BF-%CE%BC%CE%B5-%CE%B2%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%BB%CE%B9%CE%B1/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *