Μικρά κεκάκια πορτοκαλιού από την Αρετή Βαρδάκα και το “Bon appetit” !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά
1 φλυτ. (150 ml ) σπορέλαιο

2 φλυτ. ζάχαρη

1 ποτήρι ( 300 ml) φρέσκο χυμό πορτοκαλιού

2 βανίλιες

3 αυγά

2 μέτρια πορτοκάλια λεπτόφλουδα

1 κουταλάκι μπέϊκιν

500 γρμ. αλεύρι Farin-up

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:

3 κουταλιές σούπας μαργαρίνη

3 κ.σ. ζάχαρη

1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Τ ο σιρόπι δεν είναι απαραίτητο να το βάλουμε, τρώγεται ωραιότατα και σκέτο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Πλένουμε τα πορτοκάλια, τα κόβουμε στα 4, αφαιρούμε κουκούτσια-ίνες και τα κόβουμε στον κόφτη του μίξερ. ( Δεν τα πολτοποιούμε) αν δεν έχουμε κόφτη τα κόβουμε στο χέρι.

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το ηλιέλαιο, την ζάχαρη και κτυπάμε δυνατά 2-3′, προσθέτουμε την βανίλια και ένα -ένα τα αυγά. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέϊκιν και ρίχνουμε εναλλάξ με τον χυμό. Τέλος προσθέτουμε και τα κομμένα πορτοκάλια.

Ρίχνουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 170* για 1 ώρα και 10′

Αν θελήσουμε να το σιροπιάσουμε, το αφήνουμε πρώτα να κρυώσει, το τρυπάμε σε αρκετά σημεία με ένα σουβλάκι και αφού βράσουμε το σιρόπι 3′ απο τον βρασμό σιροπιάζουμε το κέϊκ μας.

Αν δεν το σιροπιάσουμε φτιάχνουμε ενα γλάσο με ζάχαρη άχνη και χυμό πορτοκαλιού και περιχύνουμε το κέϊκ μας.

 

 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=304264173056972&set=a.217269308423126.1073741828.198898216926902&type=1&theater

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *