Mille-feuille με αφράτη κρέμα τυριού και φράουλες από την καταπληκτική Ιωάννα Σταμούλου και το “Sweetly”


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ένα πολύ φίνο γλυκό σήμερα. Mille-feuille, χίλια φύλλα δηλαδή, με κρέμα και φράουλες. Τα τραγανά φύλλα της ψημένης σφολιάτας εναλλάσσονται με βελούδινη κρέμα αρωματισμένη με μαστίχα και ζουμερά κομμάτια φράουλας. Λατρεμένο!

Υλικά για 8 άτομα:

  •  2 φύλλα σφολιάτας
  • 1 αβγό χτυπημένο με λίγο νερό
  • 4 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή

Για την κρέμα:

  • 2 αβγά
  • ¾ φλιτζανιού ζάχαρη
  • 1 κουτ. κοφτό σκόνη μαστίχας
  • 1 φακελάκι ζελατίνη σε σκόνη (10γρ.)
  • 500γρ. τυρί κρέμα
  • 500ml κρέμα γάλακτος

Για το σερβίρισμα

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

  • 400γρ. φράουλες ψιλοκομμένες
  • Λίγη ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

  1. Αφήνετε εκτός ψυγείου τη ζύμη σφολιάτας να ξεπαγώσει και μετά την ανοίγετε και την ισιώνετε ελαφρώς με τον πλάστη. Στρώνετε δύο ταψιά με λαδόκολλα και αναποδογυρίζετε πάνω τους τα φύλλα της σφολιάτας. Με ένα μαχαίρι χαράζετε στο καθένα από 3 κάθετες χαρακιές κατά μήκος της μεγάλης πλευράς δημιουργώντας 4 λωρίδες και ύστερα κάνετε και καθέτως 2 χαρακιές, για να φτιάξετε 12 ίσα κομμάτια. Τα τρυπάτε με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία για το δεύτερο φύλλο ζύμης.
  2. Με ένα πινέλο τα αλείφετε με το χτυπημένο αβγό και τα πασπαλίζετε με τη ζάχαρη. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190οC μέχρι να ροδοκοκκινίσουν, τα ξεφουρνίζετε και αφήνετε να κρυώσουν.
  3. Στο μεταξύ ετοιμάζετε την κρέμα: βάζετε τη ζάχαρη να βράσει σε κατσαρολάκι με τέσσερις κουταλιές νερό και στο μεταξύ χτυπάτε τα αβγά στο μίξερ. Δύο λεπτά αφού πάρει βράση το σιρόπι, το ρίχνετε καυτό στα αβγά με ροή σαν κορδόνι και με το μίξερ σε λειτουργία. Όταν κρυώσουν τα αβγά προσθέτετε τη μαστίχα και το τυρί κρέμα συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να πάρετε ένα αφράτο μείγμα.
  4. Βάζετε τη ζελατίνη σε ένα μπρίκι με λίγο νερό και περιμένετε να φουσκώσει. Ρίχνετε λίγη από την κρέμα γάλακτος στη φουσκωμένη ζελατίνη και τη ζεσταίνετε ανακατεύοντας με κουτάλι σε χαμηλή φωτιά να διαλυθεί.
  5. Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Τέλος ενώνετε τα τρία μίγματα (ζελατίνης, αβγών και κρέμας γάλακτος) και αφήνετε την κρέμα στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί.
  6. Όταν θέλετε να σερβίρετε βάζετε την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και στήνετε κάθε πιάτο ως εξής: 1 κομμάτι σφολιάτα, λίγη κρέμα, μερικές ψιλοκομμένες φράουλες, σφολιάτα, κρέμα, σφολιάτα, λίγη ζάχαρη άχνη, 1 φράουλα κομμένη στη μέση.

millefeuillefraoulesedited

 
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *