Σοκολατένιο κέικ με αμύγδαλο και αχλάδι-Almond, Chocolate, Pear Cake Recipe by Gabriel Nikolaidis and the Cool Artisan!
Μου αρέσουν τα βρασμένα φρούτα που μοιάζουν λίγο με κομπόστα αλλά κρατάνε τη ζωντάνια τους!Θυμάσαι τα βρασμένα σε κρασί μήλα, γεμιστά με κρέμα μασκαρπόνε; Αν όχι, κάνε κλικ εδώ:
http://coolartisan.net/2014/12/22/spiced-red-wine-apples-with-vanilla-mascarpone-cream-recipe/
Αυτή η συνταγή με τα αχλάδια που ψήνονται μέσα σε υγρό κέικ σαν brownies ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά! Και πάει κάπως έτσι…
Υλικά
- 1 λίτρο νερού
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 ξυλάκι κανέλα
- Γλυκάνισο 1 αστέρι
- χυμό από 1/2 λεμόνι
- 4-5 μεγάλα αχλάδια ή 6-7 μικρά, ξεφλουδισμένα
Για το κέικ
- 150 γρ μαύρη σοκολάτα
- 50 ml Amaretto
- 120 γρ βούτυρο
- 120 γρ ζάχαρη άχνη
- 4 αυγά
- 100 γρ αμύγδαλο τριμμένο στο μπλέντερ
- 20 γρ αλεύρι, κοσκινισμένο
- 1 κουταλιά της σούπας κακάο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
Για τα αχλάδια
- Βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, την κανέλα, γλυκάνισο και το χυμό λεμονιού σε μια μεγάληκατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει, ανακατεύοντας για να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Προσθέτουμε τα αχλάδια, στη συνέχεια, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτάμέχρι τα αχλάδια να είναι σχετικά μαλακά.
- Βγάζουμε τα αχλάδια από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν και να στραγγίξουν.
Για το γλάσο
- 60ml κρέμα γάλακτος
- 40ml Amaretto
- 100γρ λευκή σοκολάτα, ψιλοκομμένο
Για το κέικ
- Καλύπτουμε ένα στρογγυλό ταψάκι με διάμτρο 23 εκ με λαδόκολλα.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC ή στους 160ºC στον αέρα.
- Λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το Amaretto σε ένα μικρό μπολ πάνω από μια κατσαρόλαμε νερό που σιγοβράζει και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λεία.
- Την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
- Σε ένα μπολ χτυπάτε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε τα αυγά, ένα κάθε φορά, χτυπώντας καλά όταν βάζουμε το επόμενο.
- Ανακατεύουμε το μείγμα σοκολάτας.
- Ανακατεύουμε τα αλεσμένα αμύγδαλα, το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ πολύ καλά με μια σπάτουλα.
- Μεταφέρουμε το μίγμα στο ταψί.
- Στήνουμε τα αχλάδια στο ταψί.
- Ψήνουμε για περίπου 40-45 λεπτά (ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή) σε προθερμασμένο φούρνο.
- Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Για το γλάσο
- Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και το Amaretto και σε μια κατσαρόλα μέχρι να αρχίσεινα σιγοβράζει.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε την τεμαχισμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα σιλικόνης.
- Αναδεύουμε τη σοκολάτα έως ότου το μίγμα είναι εντελώς λείο.
- Αφήστε το να κρυώσει ελαφρά, έτσι ώστε να γίνει λιγότερο ρευστό.
- Απλώνουμε πάνω στο κέικ που έχει ήδη κρυώσει
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Ingredients
Pear
- 1l water
- 1 cup sugar
- 1 cinnamon stick
- 1 star anise
- juice from 1/2 lemon
- 5 big pears or 6-7 small ones, peeled and and core scooped out with a spoon, keep the stalks
Cake
- 150g dark chocolate
- 50ml Amaretto
- 120g butter
- 120g caster sugar
- 4 eggs
- 100g ground almond
- 20g plain flour, sifted
- 1 Tbsp cocoa
- 1/2 tsp baking powder
Glaze
- 60ml double cream
- 40ml Amaretto
- 100g white chocolate, chopped
Directions
Pears
- Put the water, sugar, cinnamon stick, star anise and lemon juice into a big saucepan and bring to the boil, stirring to dissolve the sugar.
- Add the pears, then cover and simmer for 10-15 miutes until the pears are just tender – poke them with a skewer or the tip of a knife.
- Take the pears from the pan and let them cool.
Cake
- Line a 23-cm springform pan with parchment paper. Preheat the oven to 180ºC/160ºC fan.
- Melt the chocolate and Amaretto in a small heatproof bowl over a saucepan of simmering water until smooth. Cool slightly.
- In a medium bowl beat the butter and sugar until light and fluffy.
- Add eggs, one at a time, beating well after each addition.
- Mix in the chocolate mixture.
- Stir in ground almonds, flour, cocoa and baking powder and stir until smooth. Pour the mixture to the pan.
- Arrange the pears in the pan, they should stand almost touching the bottom of the pan.
- Bake for about 40-45 minutes (or until a toothpick inserted in comes out clean) in a preheated oven.
- Remove from the oven and let it cool completely.
Glaze
- Heat the cream and Amaretto in a medium pot until it starts to simmer.
- Remove from the heat.
- Add in the chopped chocolate.
- Leave it for a minute to melt.
- Stir the chocolate until the mixture is completely smooth.
- Let it cool slightly, so it’s thicker. Pour over the cooled cake.
Recipe adopted by magdascauldron.com
Serve With Love
http://coolartisan.net/2015/01/30/almond-chocolate-pear-cake-recipe/
Αφήστε μια απάντηση