Apple Strudel με σοκολάτα – Apple Chocolate Strudel Recipe by Gabriel Nikolaides and the Cool Artisan!
To αφιέρωμα στη μηλόπιτα συνεχίζεται με τη γερμανική εκδοχή της, ή με άλλα λόγια το apple strudel! Μόνο που εγώ το προτιμώ λίγο πιο… σοκολατένιο!
Υλικά
- 1 φύλλο φρέσκιας σφολιάτας
- Λίγο βούτυρο για το άλειμμα
- Άχνη ζάχαρη για το γαρνίρισμα
- 1/2 κιλό μήλα καθαρισμένα, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 3 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
- 4 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
- 200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια
- 1 κ.γλ. κανέλα
- 1 φλ. cranberries
- 1/2 φλ φουντούκια που έχουμε πρώτα ψήσει στο φούρνο για λίγα λεπτά
- 1 κ.σ. κονιάκ
- Ξύσμα πορτοκαλιού
- Γκανάζ σοκολάτας και λίγα φουντούκια για το food styling
Εκτέλεση
- Βάζουμε τα μήλα, το βούτυρο, τη ζάχαρη, την κανέλα, τα κραμπερις, το ξύσμα, τη φρυγανιά, τη σοκολάτα, τα φουντούκια και το κονιάκ σε ένα μπολ.
- Τ’ ανακατεύουμε καλά με κουτάλι.
- Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας στον πάγκο μας, αραδιάζουμε κατά μήκος τη γέμιση.
- Βουτυρώνουμε γύρω γύρω το φύλλο.
- Κλείνουμε τις άκρες προς τα μέσα σαν μακρόστενο φάκελο.
- Σε βουτυρωμένη λαμαρίνα και με την ένωση προς τα κάτω τοποθετούμε τα στρούντελ και χαράζουμε με κοφτερό μαχαίρι χαρακιές. Αλείφουμε με λίγο βούτυρο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C σε αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για περίπου 40΄ μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει.
- Αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
- Στολίζουμε με γκανάζ σοκολάτας και φουντούκια.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Ingredients
- 1 sheet puff pastry
- A little butter for brushing
- Icing sugar for garnish
- 1/2 kg apples, peeled, cut into thin slices
- 3 tablespoons breadcrumbs
- 4 tbsp melted butter
- 200 g chocolate cut into small pieces
- 1 tsp cinnamon
- 1 cup. cranberries
- 1/2 cup. hazelnuts (baked for a few minutes in the oven)
- 1 tbsp cognac
- orange zest
Directions
- Put the apples, butter, sugar, cinnamon, cranberries, zest, breadcrumbs, chocolate, hazelnuts and brandy in a bowl.
- Mix well with spoon.
- Put the puff pastry on the counter top and arrange the filling.
- Grease the edges of the sheet with some butter.
- Close the edges inward like an envelope.
- Put the strudel on a buttered pan and make scratches with a sharp knife.
- Brush with a little butter.
- Bake in preheated oven at 180°C for about 40 until it gets a nice golden color.
- Allow to cool and rest on a rack for a while.
- Food Styling: Cover it with chocolate ganache and hazelnuts.
http://coolartisan.net/2014/11/27/apple-chocolate-strudel-recipe/
Αφήστε μια απάντηση