Apple Strudel με σοκολάτα – Apple Chocolate Strudel Recipe by Gabriel Nikolaides and the Cool Artisan!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

To αφιέρωμα στη μηλόπιτα συνεχίζεται με τη γερμανική εκδοχή της, ή με άλλα λόγια το apple strudel! Μόνο που εγώ το προτιμώ λίγο πιο… σοκολατένιο!

Υλικά

  • 1 φύλλο φρέσκιας σφολιάτας
  • Λίγο βούτυρο για το άλειμμα
  • Άχνη ζάχαρη για το γαρνίρισμα
  • 1/2 κιλό μήλα καθαρισμένα, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 3 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
  • 4 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • 200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 1 φλ. cranberries
  • 1/2 φλ φουντούκια που έχουμε πρώτα ψήσει στο φούρνο για λίγα λεπτά
  • 1 κ.σ. κονιάκ
  • Ξύσμα πορτοκαλιού
  • Γκανάζ σοκολάτας και λίγα φουντούκια για το food styling

Apple chocolate strudel,recipe, easy, simple,butter, cinnamon,συνταγή, μηλόπιτα στρούντελ, σοκολάτα, συνταγή, Γαβριήλ Νικολαΐδης, food blog, best food blog 2014, food styling

Εκτέλεση

  • Βάζουμε τα μήλα, το βούτυρο, τη ζάχαρη, την κανέλα, τα κραμπερις, το ξύσμα, τη φρυγανιά, τη σοκολάτα, τα φουντούκια και το κονιάκ σε ένα μπολ.
  • Τ’ ανακατεύουμε καλά με κουτάλι.
  • Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας στον πάγκο μας, αραδιάζουμε κατά μήκος τη γέμιση.
  • Βουτυρώνουμε γύρω γύρω το φύλλο.
  • Κλείνουμε τις άκρες προς τα μέσα σαν μακρόστενο φάκελο.
  • Σε βουτυρωμένη λαμαρίνα και με την ένωση προς τα κάτω τοποθετούμε τα στρούντελ και χαράζουμε με κοφτερό μαχαίρι χαρακιές. Αλείφουμε με λίγο βούτυρο.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C σε αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για περίπου 40΄ μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει.
  • Αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
  • Στολίζουμε με γκανάζ σοκολάτας και φουντούκια.

Apple chocolate strudel,recipe, easy, simple,butter, cinnamon,συνταγή, μηλόπιτα στρούντελ, σοκολάτα, συνταγή, Γαβριήλ Νικολαΐδης, food blog, best food blog 2014, food styling

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Ingredients

  • 1 sheet puff pastry 
  • A little butter for brushing
  • Icing sugar for garnish
  • 1/2 kg apples, peeled, cut into thin slices
  • 3 tablespoons breadcrumbs
  • 4 tbsp melted butter
  • 200 g chocolate cut into small pieces
  • 1 tsp cinnamon
  • 1 cup. cranberries
  • 1/2 cup. hazelnuts (baked for a few minutes in the oven)
  • 1 tbsp cognac
  • orange zest

Directions

  • Put the apples, butter, sugar, cinnamon, cranberries, zest, breadcrumbs, chocolate, hazelnuts and brandy in a bowl.
  • Mix well with spoon.
  • Put the puff pastry on the counter top and arrange the filling.
  • Grease the edges of the sheet with some butter.
  • Close the edges inward like an envelope. 
  • Put the strudel on a buttered pan and make scratches with a sharp knife.
  • Brush with a little butter.
  • Bake in preheated oven at 180°C for about 40 until it gets a nice golden color.
  • Allow to cool and rest on a rack for a while
  • Food Styling: Cover it with chocolate ganache and hazelnuts.

 

http://coolartisan.net/2014/11/27/apple-chocolate-strudel-recipe/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *