Αχλάδια ποσέ με κόκκινο κρασί & Nέκταρ Σάμου από την Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
500 ml κόκκινο κρασί (όχι πολύ ξηρό)
250 ml Nectar Σάμου η άλλο γλυκό κρασί(μαυροδάφνη κτλ)
4 αστεροειδείς γλυκάνισοι
φλούδα ενός πορτοκαλιού
8-10 σφικτά αχλάδια
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
χυμό από 2 πορτοκάλια
1 φλιτζάνι ζάχαρη
Βάλτε σε μια κατσαρόλα τα 4 πρώτα υλικά και βάλτε τα να βράσουν για 5 λεπτά
να εξατμισθεί το αλκοόλ από τα κρασιά.
Καθαρίστε τα αχλάδια αφήνοντας το κοτσάνι τους.
Κόψτε τα λίγο από κάτω για να μπορούν τα αχλάδια να στέκονται όρθια όταν
τα σερβίρετε.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Βάλτε τα αχλάδια μέσα στην κατσαρόλα και σκεπάστε τα με ένα στρογγυλό
κομμάτι χαρτί ψησίματος.
Σιγοβράστε τα σε σιγανή φωτιά για περίπου 20 λεπτά.
Γυρίστε τα προσεκτικά(μια φορά) και από την άλλη μεριά για
να μαλακώσουν ομοιόμορφα.
Βγάλτε τα με ένα τρυπητό και αφήστε τα να κρυώσουν καλά( ψυγείο).
Αφαιρέστε τους γλυκάνισους και τις φλούδες του πορτοκαλιού.
Ρίξτε μέσα στο ζουμί που έμεινε την ζάχαρη και τον χυμό των πορτοκαλιών.
Βράστε για 20 λεπτά (ελαφρύ σιρόπι).
Σερβίρετε τα αχλάδια σας περιχυμένα με το σιρόπι τους .
Μπορείτε να προσθέσετε σαντιγί η μια μπάλα παγωτό καϊμάκι.
Αφήστε μια απάντηση