Κόβουμε τα αχλάδια σε μικρά κυβάκια.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώνουμε 100γρ. βούτυρο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το αχλάδι μέχρι να πάρουν καφέ χρώμα. Προσθέτουμε το μέλι, μια πρέζα αλάτι και τις σταφίδες και μαγειρεύουμε μέχρι να καραμελώσει το μίγμα μας. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C.
Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 22 εκατοστών.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε 250γρ. βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει και μαλακώσει το μίγμα. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ρίχνοντας πρώτα το ασπράδι και μετά τον κρόκο και χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε 1/2κ.γ. αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, το μπράντι και το αλέυρι, σιγά σιγά προσθέτοντας λίγο από το κάθε συστατικό κάθε φορά, ανακατεύοντας παράλληλα. Προσθέτουμε και το μίγμα από το τηγάνι και ανακατεύουμε ίσα που να αναμιχθούν με τη ζύμη.
Τοποθετούμε το μίγμα αυτό στο στρογγυλό ταψί και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 50 λεπτά.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και σερβίρουμε με καφέ.
Αφήστε μια απάντηση