Μηλόπιτα με cranberries και καρύδια από την Bianka και τις Μαγειρικές Διαδρομές!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Εμφανίσιμη και νοστιμότατη μηλόπιτα!

Συστατικά
  • 375 γρ. αλευρι
  • 200 γρ. ζαχαρη
  • 1/2 κ γλ. αλάτι
  • 180 γρ. παγωμένο βούτυρο
  • 3 κ. σ. Γιαούρτι η sauere Sahne
  • 1 βαλινετα
  • 1 κιλο μηλα γλυκοξυνα
  • 1 φάκελο ανθος αραβοσιτου με γευση βανιλια απο αυτο που βράζουμε
  • 400 μλ. χυμο Μήλο
  • 50-100 γρ Sweet Valley cranberries
  • 50 γρ καρυδια χοντροαλεσμένα
  • 1 κροκο αυγου ανακατεμένο με μερικές σταγόνες γαλα για τη επιφάνεια
  • Αχνη για ντεκόρ
Οδηγίες
  1. Σε ενα μπολ βαζουμε το αλευρι, το αλάτι, την βαλινετα , τη μισή ζαχαρη ( 100. Γρ ), γιαούρτι και το παγωμένο βούτυρο , ζυμωνουμε Καλα μεχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη ζυμη. Την τυλιγουμε σε μεμβράνη και την βαζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  2. Καθαρίζουμε τα μηλα και τα κοβουμε σε κομματια, τα βαζουμε σε μια λεκάνη ,τα ραντιζουμε με χυμο λεμονι για να μην μαυρίσουν τα αφηνουμε στην άκρη.
  3. Σε ενα μπολακι βαζουμε το ανθος αραβοσιτου και 50 μλ απο τον χυμο Μήλο και το ανακατεύουμε Καλα. Τον υπόλοιπο χυμο Μήλου τον βαζουμε με την υπόλοιπη ζαχαρη ( 100 γρ ) σε μια κατσαρολα να παρει βράση. Ριχνουμε μεσα το ανακατεμένο ανθος αραβοσιτου και αφηνουμε να παρει 2-3 βάσεις και να πήξει, τωρα έχουμε μια κρεμα. Προσθετουμε τα Sweet Valley , την κρεμα αυτήν την ριχνουμε μεσα στα μηλα και τα ανακατεύουμε Καλα και τα , αφηνουμε στην άκρη.
  4. Ανάβουμε τον φουρνο στους 200 βαθμούς πάνω κατω η στους 180 αερα ! Παιρνουμε μια φόρμα 26αρα με στεφάνι την βουτυρωνουμε και πασπαλιζουμε με αλευρι. Βγαζουμε την ζημη απο το ψυγείο και παιρνουμε τα 3/4 ,το αλλο 1/4 το βαζουμε στην άκρη.
  5. Αλευρωνουμε την επιφάνεια εργασίας και ανοιγουμε τα 3/4 της ζυμης σε ενα φυλλο τόσο μεγαλο που να χωράει μεσα στην φόρμα και να παιρνει και λιγο τα πλάγια. Αφου βαλουμε το φυλλο μεσα στην φόρμα, ριχνουμε επανω τα καρυδια. Επανω στα καρυδια ριχνουμε τα μηλα.
  6. Με την υπόλοιπη ζυμη ( το 1/4 ) ανοιγουμε σε φυλλο και κοβουμε σε λωρίδες και τις βαζουμε επανω στα μηλα. Ανακατεύουμε τον κροκο αυγο με λιγο γαλα και αλοιφουμε την επιφάνεια της ζυμης.
  7. Ψήνουμε για 40-60 λεπτά, εμένα στα 50 λεπτα ηταν ετοιμο , ειναι ανάλογα τον φουρνο. Οταν βγάλουμε το γλυκο απο τον φουρνο, αφηνουμε να κρυωσει πολυ Καλα, πασπαλιζουμε με αχνη η αν θελουμε σερβιρουμε με σαντιγι.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *