Ψητά Μήλα από το sintayes.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ένα πολύ ωραίο, γλυκό και νόστιμο επιδόρπιο, με καταπληκτικό άρωμα.Δοκιμάστε το οπωσδήποτε.  Θα ξετρελαθείτε!

 Μερίδες: 8

 Χρόνος: 30 λ

 Δυσκολία: Μέτρια

Υλικά συνταγής

 

  • 8 μεγάλα μήλα
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 2/3 κούπας βούτυρο μαλακό
  • 1/2 κούπας καρύδια χοντροκομμένα
  • 1 κουταλάκι κανέλα
  • 1/2 κουταλάκι γαρίφαλο
  • 1/2 κούπας κονιάκ
  • 1/3 κούπας νερό

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Εκτέλεση συνταγής

 

  1. Κόψτε μια οριζόντια φέτα από το επάνω μέρος κάθε μήλου και με το ειδικό εργαλείο αφαιρέστε την καρδιά με τα κουκούτσια.
  2. Αραδιάστε τα μήλα σε ταψάκι και ρίξτε μέσα το νερό.
  3. Σ’ένα μπολ ανακατέψτε τα καρύδια με το βούτυρο, τα υπόλοιπα υλικά και το μισό κονιάκ.
  4. Γεμίστε τα μήλα στο κέντρο με το μείγμα των καρυδιών και περιχύστε τα με το υπόλοιπο κονιάκ.
  5. Ψήστε τα στους 150 βαθμούς Κελσίου 1 ώρα και 30′ περίπου.
  6. Στο διάστημα αυτό γεμίστε αρκετές φορές το κέντρο κάθε μήλου με το μείγμα των καρυδιών που σας περίσσεψε, ώσπου να τελειώσει όλο. Περιχύνετε επίσης τα μήλα με το ζουμί τους από καιρό σε καιρό, χρησιμοποιώντας μια πλαστική σύριγγα κουζίνας.
  7. Σερβίρετε τα μήλα ζεστά, σκέτα ή  συνοδεύοντάς τα με σαντιγί ή παγωτό [προαιρετικά].

 

 https://www.sintayes.gr/syntages/psita-mila/

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *