Απλή και εύκολη τούρτα με φράουλες, από την “Αλλατίνη-Χειρονομία Αγάπης”!

Απλή και εύκολη τούρτα με φράουλες ή ότι άλλο δροσερό φρούτο «τραβάει» η όρεξη σας!

Υλικά
2 φλιτζάνια αλεύρι Αλλατίνη για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν- πάουντερ Αλλατίνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
225 γρ. βούτυρο
1 ¼ του φλιτζανιού ζάχαρη
4 αυγά
1 ½ φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
1 ½ φλιτζάνια ψιλοκομμένες φρέσκες φράουλες (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι φρούτο επιθυμείτε)
1/4 του φλιτζανιού ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
3 φράουλες για την διακόσμηση 


Εκτέλεση 


Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 o C. Σε ένα μπολ ανακατέψτε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν -πάουντερ και το αλάτι και αφήστε το μπολ με το μείγμα στην άκρη.
Στο μίξερ, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να είναι αφράτη. Προσθέστε το 1 φλιτζάνι ζάχαρη και ανακατέψτε για άλλα 3 λεπτά. Προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε φορά, και χτυπήστε καλά. Στη συνέχεια, ρίξτε το μείγμα αλευριού και ανακατέψτε καλά.
Απλώστε το μείγμα, σε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο το κέικ, αφήστε το να κρυώσει καλά και στη συνέχεια κόψτε το στη μέση (θα έχετε 2 στρογγυλά κομμάτια κέικ).
Για την γέμιση:
Στο μίξερ, χτυπήστε μαζί την κρέμα γάλακτος και την ζάχαρη που σας έχει περισσέψει (1/4 του φλιτζανιού) και βάλτε το μείγμα στο ψυγείο, μέχρι να παγώσει καλά.
Απλώστε τις φράουλες πάνω από το ένα κομμάτι κέικ και από πάνω του απλώστε την γέμιση. Τοποθετήστε και το άλλο κομμάτι κέικ πάνω από τη γέμιση και πασπαλίστε την κορυφή του με την άχνη ζάχαρη και διακοσμείστε το με τις φράουλες! 


Καλή σας απόλαυση!

 

https://www.facebook.com/allatini.elbisco.gr/photos/a.376249332387501.95756.375739929105108/996966090315819/?type=1&theater

Φωτογραφία του χρήστη Αλλατίνη - Χειρονομία αγάπης.

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *