Απλό καλοκαιρινό κέικ ροδάκινο, από το cookbox.gr!

ΥΛΙΚΑ

  • 3 ροδάκινα χωρίς φλούδα, κομμένα σε κυβάκια
  • 3/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
  • 225 γρ. ζάχαρη
  • 90 γρ. βούτυρο ανάλατο
  • 1 αβγό
  • 90 γρ. ξινόγαλο
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/4 κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου
  • 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 5 κ.σ. αμυγδαλόψιχα τριμμένη (1/2 φλιτζάνι)
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • Αλάτι μια πρέζα
  • 50 γρ. ζάχαρη καστανή
  • Χρόνος Προετοιμασίας
  • Βαθμός Δυσκολίας
  • Εύκολη

 

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμάνουμε το φούρνο στους 170 C.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα κέικ.

Σε ένα μπολ βάζουμε τα ροδάκινα, το μοσχοκάρυδο και 2 κ.σ. ζάχαρη. Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα σκεύος, με μια ξύλινη κουτάλα, ανακατεύουμε το βούτυρο και την υπόλοιπη ζάχαρη.
Προσθέτουμε το αυγό, το ξινόγαλο, τα εκχυλίσματα βανίλιας και αμυγδάλου και ανακατεύουμε.

Σε ένα άλλο μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι, τα αλεσμένα αμύγδαλα, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.

Προσθέτουμε το μίγμα αυτό στο μίγμα βουτύρου και ανακατεύουμε μέχρι το μίγμα να είναι ομαλό (μπορεί να μείνουν κάποια μικρά κομματάκια).

Ρίχνουμε το μίγμα στην φόρμα κέικ και βάζουμε τα ροδάκινα στην κορυφή του κέικ και τα πιέζουμε.
Πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη και ψήνουμε για 10 λεπτά στους 170.
Στην συνέχεια μειώνουμε την θερμοκρασία στους 160 C και ψήνουμε για 45-55 λεπτά.

Δοκιμάζουμε αν είναι ψημένο το κέικ όταν βουτώντας ένα μαχαίρι στο κέντρο του και βγάζοντάς το βλέπουμε πως είναι καθαρό. Τότε αποσύρουμε το κέικ από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει, το βγάζουμε από την φόρμα και σερβίρουμε.

 

 

http://www.cookbox.gr/basiko-sustatiko/gluka/keik/aplo-kalokairino-keik-rodakino

 

 

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *