Φραουλότουρτα όνειρο από την Γεωργία και τις “Μαγειρικές Διαδρομές” !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Μια δροσερή και πολύ νόστιμη τούρτα εποχής!

Συστατικά

Παντεσπανι

  • 3 ασπραδια αυγου
  • 3 κουταλιες ζεστο νερο
  • 150 γρ ζαχαρη
  • 1 πακετο βανιλια
  • 3 κροκους
  • 100 αλευρι
  • 50 γρ korn flaouer
  • μισο κ. γλ. μπεηκιν

 Για την γεμιση

  •    500 γρ Φραουλα
  •    250 γρ μυζήθρα
  •    75 γρ ζαχαρη
  •    χυμο απο μισο λεμονι
  •    1/2 κιλό κρεμα γαλακτος
  •    2 πακετα ζελατινη
Οδηγίες
  1. Χτυπαμε τα ασπραδια αυγου με το νερο και βαζουμε σιγα σιγα την ζαχαρη να μας γινει μαρεγκα και βαζουμε και τους κορκους, συνεχιζουμε να το δουλευουμε με το μιξερ. Προσθετουμε και το αλευρι με το μπεηκιν και το ανακατευουμε με το χερι προσεκτικα να μην μας χαλασει η μαρεγκα.
  2. Παιρνουμε μια φορμα μακροστενη η τετραγωνη φορμα, ο,τι εχετε (εγω ειχα 24 ποντους) Βαζουμε βουτυρο παντου και το πασπαλι ζουμε με αλευρι (η καρυδα τριμμενη). Ρίχνουμε το μειγμα και το βαζουμε σε προθερμασμενο φουρνο για 30 λεπτα στο 180 βαθμους.
  3. Για την κρεμα:   Κοβουμε τις Φραουλες σε κομματακια και τα περναμε στο μπελτερ,αλλα οχι να λιώσουν τελειως, να εχει κομματια, αλλα οχι πολυ μεγαλα. Αφηνουμε καμποσες για την γαρνιτουρα.
  4. Σε ενα μπολ βαζουμε τη Μυζήθρα, το λεμονι, τη ζαχαρη και τα ανακατεβουμε καλα, μαζι και τη ζελατινη αφου την βαλαμε στο νεροκαι την λιωσαμε.
  5. Σε ενα αλλο μπολ χτυπαμε την κρεμα γαλακτος σε σαντιγί (εβαλα 2 κουτια κρεμα) , ανακατεβουμε τη σαντιγί με την μυζήθρα προσεχτικα!
  6. Κοβουμε το πανεσπανι στη μεση, αφου μας κρυωσει και βαζουμε την κρεμα στην μεση, απο πανω βαζουμε το αλλο μισο και το βαζουμε στο ψυγειο για καμποσες ωρες!
  7. Πασπαλιζουμε απο πανω με ζαχαρη αχνη και το στολιζουμε οπως θελουμε.

 

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

 

Λίγα μυστικά ακόμα

 

Σχόλια
Σχόλιο από eleni_p , Τρίτη, 27 Μάρτιος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ωραία φραουλένια τουρτίτσα,μπράβο!!
Σχόλιο από vasiliki ver , Τετάρτη, 28 Μάρτιος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Μπράβο Γεωργία πολύ όμορφη η φρουτένια τούρτα σου!!!
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *