Γλυκό ταψιού με κορόμηλα ή δαμάσκηνα, από την Bianka και τις “Μαγειρικές Διαδρομές”!

Μια συνταγή γρήγορη , νόστιμη και καλοκαιρινή!
Συστατικά
  • 500 γρ Αλεύρι
  • 100 γρ Μαργαρίνη
  • 75 γρ Ζάχαρη
  • 250 ml Γάλα, χλιαρό
  • 1 κύβο μαγιά 42 γρ.
  • 1 αυγο
  • 1 πρέζα Αλάτι
  • 1 πρέζα Κανέλα
  • 2 κιλά Δαμάσκηνα

Ζύμη κρέμπελ

  • 125 γρ. ζαχαρη
  • 250 γρ. αλευρι
  • 1 βανιλια
  • 150 γρ κρυο βούτυρο
Οδηγίες
  1. Κάνουμε τη ζύμη κραμπελ: Βάζουυμε σε λεκανη τα υλικά ολα μαζί και με τα χερια μας τα τριβουμε, οχι ΖΥΜΩΜΑ.
  2. Κανουμε την ζυμη μαγιας: Βαζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και πατήστε μια τρύπα στη μέση.
  3. Λιώνουμε τη μαγιά σε ένα φλιτζάνι και προσθέστε 3 κουταλιές της σούπας απο το χλιαρό γάλα. Προσθέστε 1 πρέζα ζάχαρη στη διαλυμένη μαγιά και ανακατέψτε καλά. Το Ριχνουμε στο μπολ με το αλεύρι ,και αφήστε το μπολ για περίπου 20-30 λεπτά στους 50 ° C στο φούρνο
  4. Εν τω μεταξύ πλένετε τα δαμάσκηνα, βγαζουμε το κουκούτσια και κοβουμε τα δαμάσκηνα στη μέση, αν θελουμε στα τέσσερα.
  5. Στη συνέχεια βγαζουμε το μπολ απο τον φουρνο και προσθετουμε τη ζάχαρη, αλάτι, κανέλα, μαργαρίνη, αυγό, προσθέστε και το γάλα και ζυμώνουμε σε μια ομαλή ζύμη, με τον γάντζο στο μιξερ για 5-10 λεπτα μεχρι να ξεκολλαει η ζυμη εύκολα και από την λεκάνη.
  6. Βαζουμε πάλι στον ακόμα ζεστό φούρνο και αφήστε για περίπου 20-30 λεπτά και πάλι να φουσκώσει η ζυμη. Στη συνέχεια ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο ταψί και από πάνω βαζουμε σειρές τα δαμάσκηνα. Πασπαλιζουμε με κρεμπελ.
  7. Ψηνουμε στους 200 ° C περίπου 25-35 λεπτά. Σερβίρετε με φρέσκια σαντιγύ.

Λίγα μυστικά ακόμα
Η Ζύμη κρεμπελ ειναι προαιρετικα , αν δεν θελουμε δεν βαζουμε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *