Κέικ με ροδάκινα και σταφίδες, από την Phoebe και τις “Συνταγές της Παρέας!

Χρησιμοποίησα μόνο 100 γρ. ζάχαρη γιατί α. τα ροδάκινα είναι γλυκά β. πρόσθεσα σταφίδες. Εσείς όμως αν θέλετε, μπορείτε να βάλετε 150-200 γρ. ζάχαρη.

Τι χρειαζόμαστε:

  • 100 γρ. βούτυρο ανάλατο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 120 γρ. γιαούρτι πρόβειο
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 1/4 κ.γ. εσάνς αμυγδάλου
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ. baking powder
  • 1/8 κ.γ. αλάτι
  • 3 μεγάλα ζουμερά ροδάκινα (καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια)
  • 100 γρ. σταφίδες σουλτανίνα
Προετοιμασία: 15′
Mαγείρεμα: 50

Πώς το κάνουμε:

  1. Χτυπάμε στο μίξερ σε υψηλή ταχύτητα το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει σαν κρέμα και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, το εσάνς και το γιαούρτι συνεχίζοντας το χτύπημα.
  2. Σε μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι (κρατώντας λίγο για να το ρίξουμε στα ροδάκινα) μαζί με το baking powder και το αλάτι και τα προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά στο μείγμα με τα αυγά (αφού χαμηλώσουμε την ταχύτητα του μίξερ).
  3. Τέλος, αφού αλευρώσουμε τα ροδάκινα, τα προσθέτουμε μαζί με τις σταφίδες και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα.
  4. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα (23 εκ.) με τρύπα στη μέση και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC (πάνω και κάτω αντιστάσεις) για περίπου 45-50 λεπτά.
(
(

#

Σχόλιο από Demi79, 14-8-12 
Φοίβη υπέροχο κέικ!
Έβαλα 150 γρ. καστανή ζάχαρη, 1κ.γ. εσάνς πικραμύγδαλου και μύρτιλλα αντί για ροδάκινα. Η μικρή μου ξετρελάθηκε!
Θα τη χρησιμοποιήσω και ως συνταγή-βάση για κέικ μήλου τον χειμώνα.
Ευχαριστούμε πολύ!
#

Σχόλιο από Phoebe, 16-8-12 
Χαίρομαι πάρα πολύ που σας άρεσε!!! Ευχαριστώ και για τα πιρουνάκια 🙂
#

Σχόλιο από common, 30-8-12 
Εξαιρετικό κέικ, δροσερό και ελαφρύ. Μου άρεσε που δεν είναι πολύ γλυκό (κι εγώ έβαλα μόνο 100 γρ. ζάχαρη), και επίσης μου άρεσε ο συνδιασμός ροδάκινο-σταφίδες. Μπράβο για τη συνταγή.
#

Σχόλιο από Phoebe, 30-8-12 
Ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια! ♥
#

Σχόλιο από psyxomari, 20-8-13 
Φοίβη, δεν έχω λόγια! Γρήγορο, απλό και με υλικά που συνήθως υπάρχουν στο σπίτι! Το πήγα ζεστό πρωί-πρωί στο σπίτι με τις φίλες για καφεδάκι…δεν έμεινε ούτε για δείγμα! Απλά να αναφέρω ότι πρόσθεσα και λίγα chocolate chips γιατί γνώριζα ότι η μια η φίλη τρελαίνεται για σοκολάτα.Το αποτέλεσμα, εξίσου καλό! Επίσης να σε παρακαλέσω να βάζεις διαστάσεις για τα σκεύη ψησίματος γιατί πάλι μάλλον χρησιμοποίησα μεγαλύτερο μέγεθος μ΄αποτέλεσμα να μην μου βγει τόσο ψηλό! Ευχαριστώ και πάλι!!
#

Σχόλιο από Phoebe, 20-8-13 
Ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια! Απολογούμαι για την παράλειψη μου να αναφέρω το μέγεθος της φόρμας. Εγώ χρησιμοποίησα φόρμα 23 εκ.
#

Σχόλιο από annya yalta, 23-8-13 
σε ευχαριστω πολυ για αυτην την συνταγη!!! ειναι τοσο ωραιο το κεικ και τοσο νοστημο.πλεον εχει γινει το αγαπημενο μου κεικ. το φτιαχνω σχεδον καθε 3 μερεσ και δεν βαριεμαι να το τρωω, αρεσει πολυ και στουσ φιλουσ μου. απλωσ εχω μια ερωτηση το εσάνς αμυγδάλου τι ειναι? δεν το βρισκω πουθενα , ρωταω και στα σουπερ μαρκετ αλλα ουτε αυτοι το γνωριζουνε. που μπορω να το βρω?
#

Σχόλιο από Phoebe, 23-8-13 
Καταρχήν σε ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια! Το εσάνς αμυγδάλου ή εκχύλισμα αμυγδάλου υπάρχει στο Καρφούρ και στα ΑΒ στο ράφι με τα είδη ζαχαροπλαστικής όπως και το εκχύλισμα βανίλιας. Αν δεν μπορείς να το βρεις δεν πειράζει, δεν χάθηκε ο κόσμος 🙂
#

Σχόλιο από stekri, 19-6-14 
Τέλειο κέικ!!!!! Επειδή δεν είχα αρκετά ζουμερά ροδάκινα, έβαλα και βερύκοκα.
#

Σχόλιο από Phoebe, 21-6-14 
Ευχαριστώ πάρα πολύ!
#

Σχόλιο από sissyg, 21-6-14 
ginetai na mhn baloume katholou zaxarh?
#

Σχόλιο από Phoebe, 21-6-14 
Γίνεται, βέβαια γίνεται. Οι σταφίδες και τα ροδάκινα είναι γλυκά από μόνα τους. Επίσης μπορείς να αυξήσεις τις σταφίδες αν θέλεις.
#

Σχόλιο από Phoebe, 4-7-14 
Σήμερα το έφτιαξα στην πιο υγιεινή εκδοχή του. Αντί 100 γρ. βούτυρο έβαλα 150 ml αραβοσιτέλαιο και μόνο 2 αυγά.
Έγινε το ίδιο νόστιμο!

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *