Κερασόπιτα-τάρτα με κρέμα από την αγαπημένη μας Μπέττυ και το “Taste of life by Betty” !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Όσο υπάρχουν κεράσια στην αγορά θα παίρνω και θα ξαναπαίρνω…είναι ένα φρούτο τόσο απολαυστικό , ωφέλιμο , καλοκαιρινό…μόνο και μόνο από το χρώμα και το σχήμα του μας προδιαθέτει θετικά και ευχάριστα! Φτιάχνω γλυκά  ψυγείου , το απολαμβάνουμε σκέτο , δροσερό και ζουμερό , φτιάχνω το κλασικό γλυκό του κουταλιού που συνοδεύει το παγωτό βανίλια με τον καλύτερο τρόπο , φτιάχνω κι αυτή την κερασόπιτα με μια βάση τάρτας αφρατούλα και νοστιμούλα και μια κρέμα , υπέροχη και βελούδινη (που θυμίζει πολύ τη μπουγάτσα). Ανάμεσά της σκορίζω τα κεράσια και ιδού το θαύμα :

kerasopita1
Υλικά :

Για τη ζύμη της τάρτας :

90 γρ. μαργαρίνη
60 γρ. ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
320 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γλ. (πολύ γεμάτο) μπέικιν
2 βανίλιες

Για την κρέμα
200 ml. κρέμα γάλακτος
3 κρόκοι αυγών
120 γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες
20 γρ. κορν φλάουρ

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Και 400 γρ. κεράσια πλυμένα , καθαρισμένα με το ειδικό εργαλείο ή το τσιμπιδάκι και καλά στραγγισμένα

kerasopita2
kerasopita3
kerasopita4
kerasopita5
kerasopita6
kerasopita7
kerasopita8
kerasopita9
kerasopita10
kerasopita11
kerasopita12
kerasopita13

Εκτέλεση :
Χτυπάμε με το μίξερ  τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά . Προσθέτουμε τις βανίλιες και σιγά-σιγά προσθέτουμε και το αλεύρι και το μπέικιν . Καλό είναι να χρησιμοποιήσουμε το μεγάλο μίξερ γιατί η ζύμη είναι αρκετά σφιχτή και ίσως το μίξερ χειρός να μην έχει τόση δύναμη . Θα δούμε ότι στο τέλος η ζύμη θα ξεκολλάει από τα τοιχώματα και θα είναι σφιχτή αλλά εύπλαστη . Την τυλίγουμε τότε με μεμβράνη και τη βάζουμε για μια ώρα τουλάχιστον στο ψυγείο . Όταν είναι έτοιμη την τοποθετούμε στον πάγκο εργασίας και την απλώνουμε με τον πλάστη σε φύλλο διαμέτρου 33 εκ. (Αν κολλάει , πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι ) . Τη μεταφέρουμε σε βουτυρωμένη  ταρτιέρα (30 εκ.) και φροντίζουμε να καλύψει και τα τοιχώματά της . Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο .
Ετοιμάζουμε τότε την κρέμα , χτυπώντας όλα της τα υλικά σε ένα μπωλ με το σύρμα. Τρυπάμε την απλωμένη ζύμη με ένα πιρούνι και αδειάζουμε πάνω την κρέμα . Σκορπίζουμε ενδιάμεσα τα κεράσια και  ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου , μέχρι να δούμε να ροδίσουν οι άκρες της τάρτας . Περιμένουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε…Είναι υπέροχη!
Καλή επιτυχία!
Η συνταγή είναι παραλλαγή από κερασόπιτα που βρήκα στο Delicieuses

http://tasteoflife.com.gr/index.php/paradosiaka-glyka/1265-kerasopita-tarta-krema-pshti

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *