Σοκολατένιο κέικ με φράουλες, από τον Γιώργο Τσούλη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Σοκολατένιο κέικ με φράουλες – έρωτας με την πρώτη μπουκιά! Λιωμένη κουβερτούρα, βελούδινο βούτυρο, αμυγδαλόσκονη και μια νότα κανέλας, φτιάχνουν το πιο σοκολατένιο, υγρό κέικ. Από πάνω, ανάλαφρη σαντιγί, φρέσκες φράουλες και μια στρώση μαρμελάδας για την απόλυτη γευστική κορύφωση. Ένα επιδόρπιο του chef Γιώργου Τσούλη που δεν υπόσχεται… απλά παρασύρει!
Μεριδες  7
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 30λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ 2/5

Υλικά

Για τα κέικ

225 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη
175 γρ. βούτυρο, λιωμένο
140 γρ. ζάχαρη,  καστανή
100 γρ. αλεύρι, αμυγδάλου
5 αυγά, medium
2 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
½ κ.γ. αλάτι

Για τη διακόσμηση

250 γρ. φράουλες, κομμένες στη μέση
200 γρ. σαντιγί
80 γρ. άχνη ζάχαρη
Διατροφική Αξία
ανά μερίδα / τεμάχιο
% ημερήσιας ποσότητας
  • ΘΕΡΜΙΔΕΣ
    619kcal
    31%
  • ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ
    7.9g
    16%
  • ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ
    66g
    25%
  • ΣΑΚΧΑΡΑ
    43.1g
    48%
  • ΛΙΠΟΣ
    36.8g
    53%
  • ΚΟΡΕΣΜΕΝΑ
    22.8g
    114%
  • ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ
    1.9g
    8%
  • ΑΛΑΤΙ
    0.2g
    3.333%

*Οι ποσοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Οι ημερήσιες τιμές σας μπορεί να είναι υψηλότερες ή χαμηλότερες ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.

Disclaimer: Όλες οι πληροφορίες και τα εργαλεία που παρουσιάζονται και γράφονται σε αυτόν τον ιστότοπο προορίζονται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ανησυχίες ή ερωτήσεις σχετικά με την υγεία σας, συμβουλευτείτε έναν γιατρό ή άλλο επαγγελματία υγείας.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Εκτέλεση

1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 140°C, στον αέρα.

Για τα κέικ

2
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα για 5 λεπτά.
3
Αμέσως μετά, ρίχνουμε το βούτυρο και τη σοκολάτα, και χτυπάμε για επιπλέον 3 λεπτά.
4
Χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, προσθέτουμε σε δόσεις τη ζάχαρη, τα αλεύρια, την κανέλα, το αλάτι και συνεχίζουμε το χτύπημα για 3 λεπτά.
5
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 2 στρογγυλές φόρμες για κέικ με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 23-25εκ., και μοιράζουμε το μείγμα για τα κέικ.
6
Ψήνουμε τα κέικ στον φούρνο για περίπου 20 με 25 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα, αφήνουμε τα κέικ να κρυώσουν ελαφρώς, τα ξεφορμάρουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.

Για τη σύνθεση

7
Παίρνουμε το ένα κέικ, το τοποθετούμε σε ένα μεγάλο πιάτο σερβιρίσματος, το αλείφουμε με όλη τη μαρμελάδα και απλώνουμε στην επιφάνειά του τις μισές φράουλες.
8
Τέλος, καλύπτουμε με το άλλο κέικ, απλώνουμε ομοιόμορφα τη σαντιγί, τοποθετούμε τις υπόλοιπες φράουλες, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Giorgos Tsoulis Tip

#tsoulotip:

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε raspberries αντί για φράουλες.
Μπορούμε να γαρνίρουμε με λιωμένη σοκολάτα.
https://www.giorgostsoulis.com/syntages/gluka/sokolatenio-cake-fraoules

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *