Ombre τούρτα σε ροζ αποχρώσεις με φράουλες και κρέμα τυριού- Strawberry Ombre Cake by Gabriel Nikolaidis and the Cool Artisan!

Εδώ και καιρό σκεφτόμουν ότι θέλω να φτιάξω μια ombre τούρτα και έτσι πριν από λίγες μέρες τόλμησα την πιο ανοιξιάτικη εκδοχή της, σε ροζ χρώμα με φράουλες! Μόλις είδα τις φωτογραφίες κατάλαβα ότι είχα φτιάξει την πιο “ιδανική”τούρτα για ανοιξιάτικο γάμο και έστειλα κατ’ ευθείαν μήνυμα στη Μυρτώ Κάζη που έχει το πιο ονειρικό portal για γάμους, το yes-i-do.gr. Πραγματικά αν σκέφτεσαι να ετοιμάσεις μόνη την τούρτα του γάμου σου, αυτή η συνταγή θα σε εντυπωσιάσει με το πόσο απλή και εύκολη είναι!
Υλικά για το παντεσπάνι:

  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 300 γρ. αλεύρι
  • 10 αυγά

Υλικά για το σιρόπι

  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. νερό
  • 50 γρ. λικέρ φράουλα

strawberry, cake, cream cheese, ombre, wedding cake, spring, recipe, sponge cake, τούρτα γάμου, συνταγή, φράουλα, τυρι κρέμα, παντεσπάνι,ροζ όμπρε, Γαβριήλ Νικολαΐδης, cool artisan 3

Υλικά για την κρέμα

  • 800 γρ. τυρί κρέμα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 250 γρ ζάχαρη άχνη
  • 9 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Για το στήσιμο της τούρτας

  • Φρέσκες φράουλες
  • 8 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα φράουλα

strawberry, cake, cream cheese, ombre, wedding cake, spring, recipe, sponge cake, τούρτα γάμου, συνταγή, φράουλα, τυρι κρέμα, παντεσπάνι,ροζ όμπρε, Γαβριήλ Νικολαΐδης, cool artisan  2

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν, μια διαδικασία που χρειάζεται τουλάχιστον 10 λεπτά, ανάλογα το μίξερ.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι
  • Το ρίχνουμε σιγά-σιγά στα χτυπημένα αυγά ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ.
  • Χωρίζουμε το μείγμα σε τρία ίσα μέρη.
  • Τα τοποθετούμε σε ταψάκια διαμ. 24 εκ. βουτυρωμένα και αλευρωμένα ή τσέρκι.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 °C για 20΄.

Εκτέλεση για το σιρόπι

  • Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό  για 2΄.
  • Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε το ποτό.

Εκτέλεση για την κρέμα

  • Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος να γίνει μια παχύρευστη σαντιγί.
  • Προσθέτουμε το τυρί και τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγα λεπτά ακόμη μέχρι να έχουμε μια ομοιογενοποιημένη κρέμα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε 3 σταγόνες κόκκινο χρώμα και ανακατεύουμε με 5 κουταλιές της σούπας από την κρέμα τυριού μέχρι να πάρει ένα ωραίο ροζ χρώμα.
  • Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε 6 σταγόνες κόκκινο χρώμα και ανακατεύουμε με 5 κουταλιές της σούπας από την κρέμα τυριού μέχρι να πάρει ένα ωραίο κόκκινο χρώμα.

Συναρμολόγηση

  • Τοποθετούμε στη βάση το πρώτο  παντεσπάνι.
  • Το ραντίζουμε  με το σιρόπι, απλώνουμε 4 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα και από πάνω το 1/3 της λευκής κρέμας τυριού.
  • Συνεχίζουμε με το δεύτερο παντεσπάνι και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία δηλαδή το βρέχουμε με το σιρόπι, απλώνουμε 4 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα και από πάνω το 1/3 της λευκής κρέμας τυριού.
  • Τέλος βάζουμε το 3ο παντεσπάνι και το βρέχουμε με σιρόπι.
  • Για να πετύχουμε το εφέ του όμπρε, καλύπτουμε περιμετρικά το πρώτο παντεσπάνι με την κρέμα τυριού που έχουμε βάψει κόκκινη.
  • Στη συνέχεια καλύπτουμε το δεύτερο παντεσπάνι με την κρέμα τυριού που έχουμε βάψει ροζ και τέλος το τρίτο παντεπάνι με λευκή κρέμα τυριού.
  • Με μια μαρίζ δίνουμε λείο σχήμα στην κρέμα χωρίς να μας πειράζει πως  θα ανακατευούν τα χρώματα!
  • Η τεχνική του ομπρε μοιάζει σε αυτό το σημείο με αφηρημένη τέχνη.
  • Τέλος καλύπτουμε το πάνω μέρος με την υπόλοιπη λευκή κρέμα τυριού και διακοσμούμε με φράουλες.

strawberry, cake, cream cheese, ombre, wedding cake, spring, recipe, sponge cake, τούρτα γάμου, συνταγή, φράουλα, τυρι κρέμα, παντεσπάνι,ροζ όμπρε, Γαβριήλ Νικολαΐδης, cool artisan  5
Ingredients for the Sponge Cake

  • 250 g. sugar
  • 300 g. flour
  • 10 eggs

Ingredients for the Syrup

  • 150 g. sugar
  • 150 g. water
  • 50 g. strawberry liqueur

Ingredients for the cream

  • 800 g. cream cheese
  • 200 ml cream
  • 250 g. caster sugar
  • 9 drops of red food coloring

Setting up the cake

  • Fresh strawberries
  • 8 tablespoons strawberry jam

strawberry, cake, cream cheese, ombre, wedding cake, spring, recipe, sponge cake, τούρτα γάμου, συνταγή, φράουλα, τυρι κρέμα, παντεσπάνι,ροζ όμπρε, Γαβριήλ Νικολαΐδης, cool artisan 1

Directions for the Sponge Cake

  • Beat eggs and sugar in mixer until fluffy, a process that takes at least 10 minutes, depending on the mixer.
  • Sift the flour and  add it to the beaten eggs, stirring gently with a marisa.
  • Divide the mixture into three equal parts. Place them in buttered and floured pans  (diam. 24 cm).
  • Bake in preheated oven at 170 ° C for 20.

Directions for the Syrup

  • Boil the water with the sugar for two minutes.
  • Let it cool down and add the strawberry liqueur

Directions for the cream

  • Beat the cream fresh in the mixer to make it thick.
  • Add the cheese and icing sugar and continue beating for a few minutes until you have a homogenized cream.
  • In a bowl, put 3 drops of red color and mix 5 tablespoons of the cream until you get a nice pink color.
  • In another bowl put 6 drops of red color and mix 5 tablespoons of the cream cheese until you get a nice red color.

Assembly

  • Place the first cake as the first layer.
  • Sprinkle with syrup, spread 4 tablespoons of jam and top with 1/3 of the white cream.
  • Continue with the second sponge cake and repeat the same process: sprinkle with the syrup, spread 4 tablespoons of  jam and top with 1/3 of the white cream.
  • Finally add the third cake and sprinkle  with syrup.
  • To achieve the effect of the ombre look, cover the first sponge cake with the painted red cream cheese.
  • Then cover the second sponge cake with the painted pink cream cheese and finally cover  the third sponge cake with white cream cheese.
  • Use a marisa to give the cake a nice round shape and mix the colors making it ombre!
  • The technique of obre seems like abstract art at this point.
  • Finally cover the top with the rest of the white cream and decorate with strawberries.
Serve With Love
http://www.yes-i-do.gr/
http://coolartisan.net/2015/04/01/4191/

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *