Τάρτα Κεράσι από την “Αλλατίνη-Χειρονομία Αγάπης”!

Τα κεράσια αυτή την εποχή είναι πεντανόστιμα και λαχταριστά για αυτό μια πίτα κεράσι επιβάλλεται!

 

 
Υλικά

 

 
2 φλιτζάνια θρυμματισμένα Digestive Αλλατίνη
6 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι καβουρδισμένα αμύγδαλα
40 γρ. βούτυρο, λιωμένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 ½ κιλό φρέσκα κεράσια, κομμένα στη μέση και χωρίς κουκούτσι
3/4 του φλιτζανιού λικέρ Amaretto
¼ του φλιτζανιού ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας νερό
1 κουταλάκι του γλυκού ζελατίνη
2 φλιτζάνια τυρί μασκαρπόνε
1/2 κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

 


Εκτέλεση 


Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 ο C.
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε μαζί τα θρυμματισμένα μπισκότα, 1/4 του φλιτζανιού καστανή ζάχαρη, τα αμύγδαλα, το βούτυρο, και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη μεταφέρετε την σε ένα ταψί για τάρτες και απλώστε την καλά. ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά και στη συνέχεια αφήστε την να κρυώσει καλά για 30 λεπτά τουλάχιστον.
Σε μια κατσαρόλα, ρίξτε μαζί 3/4 του φλιτζανιού κεράσια με 1/2 φλιτζάνι λικέρ, τη ζάχαρη, και 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και μαγειρέψτε τα σε υψηλή φωτιά. Μόλις το μείγμα αρχίσει να σιγοβράζει και να πήζει, χαμηλώστε τη φωτιά και μαγειρέψτε για άλλα 10 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο, αφήστε το να κρυώσει για 5 λεπτά και προσθέστε στο μείγμα τα υπόλοιπα κεράσια.
Σε ένα μικρό μπολ με νερό διαλύστε τη ζελατίνη και στη συνέχεια αφήστε την στην άκρη για 5 λεπτά.
Στο μίξερ, χτυπήστε ελαφρά μαζί το τυρί μασκαρπόνε, 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη, ¼ του φλιτζανιού λικέρ, το εκχύλισμα βανίλιας, το υπόλοιπο αλάτι και το μείγμα με τη ζελατίνη. Ανακατέψτε καλά μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
Απλώστε το μείγμα του μασκαρπόνε στην τάρτα και από πάνω απλώστε το μείγμα με τα κεράσια. Αφήστε την για 30 λεπτά και έτοιμη για σερβίρισμα!

Φωτογραφία του χρήστη Αλλατίνη - Χειρονομία αγάπης.

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *