Τάρτα με κρέμα και φρούτα, από την Bianka και τις “Μαγειρικές Διαδρομές”!

Νόστιμη και εμφανίσιμη τάρτα με σμέουρα ή βύσσινα!

Συστατικά

Βάση Ζυμη μπισκοτενια

  • 250 γρ αλευρι.
  • 125 γρ ζαχαρη.
  • 125 γρ βουτυρο η μαργαρίνη.
  • 1 Αυγο.
  • 1 βανιλια
  • 1/2 πακετο μπεκιν

Για την κρέμα

  • 2 φακελάκια ανθος αραβοσιτου βανιλια που βράζουμε
  • 500 ml γαλα.
  • 1 βανιλια
  • 600 γρ τυρι κρεμα η πολυ Καλα στραγγισμένο Γιουρτι
  • 1/2 Κ,γλ. Χυμο λεμονι
  • 200 γρ Αχνη ζαχαρη

Για κάλυψη

  • 500 γρ σμέουρα η αλλα φρουτα αρκεί να ειναι ξινά μπορείτε να βάλετε και βύσσινα μπορείτε να βάλετε και κατεψυγμένα αλλα οχι ξεπαγωμένα
  • 1 κουτί ζελέ σε Κόκκινο χρώμα
Οδηγίες
  1. Πρώτα κανουμε την κρεμα: Βαζουμε το γαλα με το ανθος αραβοσιτου να βράσει και να έχουμε μια κρεμα, οταν κρυωσει λιγο ριχνουμε το γιαουρτι, την βανιλια, τον χυμο και την αχνη. Με έναν αυγοδαρτη τα ανακατεύουμε πολυ Καλα.
  2. Για την μπισκοτενια ζυμη: ζυμωνουμε ολα τα υλικα μαζι και το βαζουμε για 30 λεπτα στο ψυγείο. Ανάβουμε τον φουρνο στους 170 βαθμούς αντισταση.
  3. Ανοιγουμε μετα τη ζυμη σε φυλο και την βαζουμε σε μια φορμα με στεφάνι 26αρα και κοιτάμε να ειναι και τα πλάγια καλυμμένα.
  4. Ριχνουμε επανω την κρεμα ,και απλώνουμε επανω τα φρουτα. Ψήνουμε για 60 λεπτα.
  5. Μόλις βγάλουμε το γλυκο απο τον φουρνο έτσι πως ειναι καυτό, βαζουμε επανω το ζελέ που έχουμε φτιάξει οπως γράφει η συσκευασία.
  6. Αφήνουμε να κρυώσει πολύ  καλά και να σταθεί και να σφίξει η κρέμα, δηλαδή  όλη νύχτα η καλύτερα 12 ώρες.

 

http://mageirikesdiadromes.gr/recipes/tarta-me-krema-kai-froyta.html

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *