Τάρτα με λάιμ, από την Μαριλού Μαντά και το “Thinkdrops”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά

Για τη βάση
80 γρ. βούτυρο ανάλατο
30 γρ. μέλι
225 γρ. μπισκότα digestive

Για την κρέμα
250 ml. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (397 γρ.)
Χυμό και ξύσμα από 5 λάιμ

Διαδικασία

 

Φτιάξτε τη βάση

Σε 1 μικρή κατσαρόλα ρίξτε το βούτυρο με τη ζάχαρη και αφήστε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει εντελώς το βούτυρο και η ζάχαρη ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα για να ενωθεί το μίγμα. Σπάστε με τα χέρια σας τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια, ρίξτε τα στο μίγμα με το βούτυρο και τη ζάχαρη και ανακατέψτε ξανά. Βάλτε σε μια φόρμα για τάρτες διαμέτρου 20 εκ. τα τριμμένα μπισκότα και τοποθετήστε τη στο ψυγείο για 20’.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Φτιάξτε την κρέμα

Στον κάδο του μίξερ, ρίξτε την κρέμα γάλακτος, το ζαχαρούχο γάλα, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και χτυπήστε τα σε δυνατή ταχύτητα για 5-6’, μέχρι να έχετε με πυκνή και αφράτη κρέμα . Βγάλτε από το ψυγείο τη μπισκοτένια βάση και με τη βοήθεια μιας σπάτουλας απλώστε προσεκτικά την κρέμα στην επιφάνεια της βάσης. Βάλτε στο ψυγείο την τάρτα να παγώσει για 4 ώρες.

http://www.thinkdrops.gr/2015/04/27/tarta-me-lime/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *