Τάρτα με βύσσινα, από τον Στέλιο Παρλιάρο!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Μια πλούσια τάρτα με φρέσκα βύσσινα ή κεράσια και τραγανή κρέμα αμυγδάλου. Ρουστίκ, καλοκαιρινή γεύση.

Υλικά

Βάση

  • 100 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 200 γρ. βούτυρο αγελάδας (από το ψυγείο), κομμένο σε κύβους
  • 1 αυγό
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Γέμιση

  • 125 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε κύβους
  • 125 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 125 γρ. αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα σε σκόνη
  • 2 μεγάλα αυγά ή 3 μικρά
  • 25 γρ. Kirsch (διάφανο απόσταγμα από βύσσινα ή κεράσια – σε μεγάλα σουπερμάρκετ και κάβες)
  • 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 600 γρ. βύσσινα (ή κεράσια), απύρηνα (καθαρό βάρος)

 

Μερίδες: 10-12, Προετοιμασία: 45΄, Αναμονή: 1 ώρα (για τη ζύμη) + τουλάχιστον 8 ώρες (για τη γέμιση), Ψήσιμο: 65΄

 

 

Βάση
Ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ και τα ζυμώνουμε με το φτερό μέχρι να γίνει μια ομοιογενής ζύμη, την οποία τυλίγουμε σε μεμβράνη και αφήνουμε να «ξεκουραστεί» για 1 ώρα στο ψυγείο. Έπειτα την ανοίγουμε με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο πάχους 3 χλστ. Μεταφέρουμε το φύλλο μέσα σε μια φόρμα τάρτας διαμέτρου 24 εκ. και ύψους 4 εκ. και την πιέζουμε στα πλαϊνά, να εφαρμόσει καλά. Κόβουμε όση εξέχει από τα τοιχώματα (θα περισσέψει αρκετή ζύμη, περίπου η μισή. Αυτήν την τυλίγουμε με μεμβράνη και τη διατηρούμε στο ψυγείο έως 15 μέρες ή στην κατάψυξη έως 1 μήνα, για να ξαναφτιάξουμε τάρτα μια άλλη μέρα).

Για να μη φουσκώσει η ζύμη, απλώνουμε από πάνω ένα κομμάτι πλαστική μεμβράνη καλύπτοντας τη ζύμη εντελώς. Γεμίζουμε την τάρτα με ρύζι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 20 λεπτά (μη φοβάστε, η μεμβράνη δεν καίγεται). Αφαιρούμε τη μεμβράνη και το ρύζι και αφήνουμε να κρυώσει.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Γέμιση
Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα το βούτυρο, την άχνη και τη σκόνη αμυγδάλου μέχρι να φουσκώσουν και να γίνει μια λευκή κρέμα. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και το Kirsch συνεχίζοντας το χτύπημα άλλα 2-3 λεπτά. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με μια κουτάλα. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο να ξεκουραστεί για αρκετές ώρες (ακόμα και όλη τη νύχτα).

Γεμίζουμε την προψημένη τάρτα με την κρέμα αμυγδάλου και απλώνουμε από πάνω τα φρέσκα βύσσινα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 45 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και όταν πρόκειται να σερβίρουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Tip
Αντί για Kirsch μπορούμε να βάλουμε κονιάκ ή μαύρο ρούμι.

 

http://www.steliosparliaros.gr/frouta/frouta-diafora/tarta-me-bisina/

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *