Τούρτα μπισκότου με κεράσια, από την Ντίνα Νικολάου!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Είναι από τις ωραιότερες τούρτες που υπάρχουν. Βελούδινη κρέμα, τραγανά μπισκότα και κάτι κερασάκια σκέτη απόλαυση. Φυσικά μπορείτε να την φτιάξετε και με γλυκό κουταλιού. Πορτοκάλι, περγαμόντο, φράουλα, σταφύλι… Το σίγουρο είναι, ότι θα ξετρελαθούν όσοι την δοκιμάσουν.

Χρόνος Προετοιμασίας:

45 λεπτά
Χρόνος Αναμονής:

Στο ψυγείο: 4-5 ώρες
Υλικά:

  • Για 6 – 8 μερίδες

 

  • Για τα κεράσια
  • 2 νεροπότηρα (600 ml) νερό
  • 1 νεροπότηρο καστανή ζάχαρη
  • 350 γρ. κεράσια, χωρίς κουκούτσια
  • 1/2 λοβός βανίλιας, χαραγμένος κατά μήκος στη μέση, από τον οποίο παίρνω τα σποράκια
  • Για την κρέμα
  • 750 ml φρέσκο γάλα
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 3 βιολογικά αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 90 γρ. κορν φλάουρ
  • 125 γρ. βούτυρο (ή μαργαρίνη)
  • 1 πακέτο μπισκότα σοκολάτα, θρυμματισμένα
  • 6-8 μπισκότα σαβαγιάρ
  • λίγα μπισκότα για τη διακόσμηση

 

Εκτέλεση

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Για τα κεράσια: Σε μια κατσαρόλα βράζω το νερό με την καστανή ζάχαρη, για 10 λεπτά, μέχρι να ετοιμάσω ένα ελαφρύ σιρόπι. Προσθέτω τα κεράσια και τα βράζω για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτω τα σποράκια της βανίλιας και αποσύρω το σιρόπι από τη φωτιά. Αφήνω το μείγμα να κρυώσει και να αρωματιστεί.

 Για την κρέμα: Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνω το γάλα σε χαμηλή φωτιά, μέχρι απλώς να γίνει χλιαρό.
Παράλληλα, σε ένα μπολ ανακατεύω τη ζάχαρη, τα αυγά και το κορν φλάουρ, με το μίξερ μέχρι να γίνουν μια πηχτή κρέμα. Προσθέτω λίγο από το χλιαρό γάλα και ανακατεύω καλά με το σύρμα, μέχρι το μείγμα να γίνει ενιαίο. Τότε, το αδειάζω στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύω καλά, πάντα σε χαμηλή φωτιά, μέχρι το τελικό αυτό μείγμα να πήξει.
Αποσύρω το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτω το βούτυρο και ανακατεύω.

Συναρμολόγηση: Παίρνω ένα στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 22 εκ. και με αποσπώμενα τοιχώματα, καλύπτω στη βάση του με τα μισά θρυμματισμένα μπισκότα και τα σκεπάζω με τη μισή κρέμα. Από πάνω απλώνω τα μισά κεράσια, καλά στραγγισμένα και τα μπισκότα σαβαγιάρ. Συνεχίζω, ρίχνοντας τα υπόλοιπα υλικά (κρέμα, κεράσια, μπισκότα).
Σκεπάζω το ταψάκι με αλουμινόχαρτο και το βάζω στο ψυγείο για 4 – 5 ώρες, μέχρι η κρέμα να παγώσει.
Αφαιρώ τα αποσπώμενα τοιχώματα του ταψιού, κολλάω λίγα μπισκότα γύρω από το γλυκό και σερβίρω.

 

http://www.dinanikolaou.gr/recipe/762#r=edit-tid-5-80/page=5

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *