Σοκολατένιες φέτες πορτοκαλιού απο τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και την “Ζαχαροπλαστική Πάνος” !!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά
2 μέτρια πορτοκάλια ακέρωτα, και χωρίς κουκούτσια
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
1 ποτήρι του νερού, νερό
125 γρμ. κουβερτούρα κομματάκια
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο βιτάμ

Εκτέλεση:
Πλένουμε πολύ καλά τα πορτοκάλια, τα σκουπίζουμε και τα κόβουμε σε ροδέλες μ’ ένα κοφτερό μαχαιράκι προσεκτικά για να μην μας διαλυθούν.
Στην περίπτωση που έχουν κουκούτσια τ’ αφαιρούμε χωρίς να τραυματίσουμε την σάρκα.
Εάν θέλουμε μπορούμε να κόψουμε μπαστουνάκια φλούδες από πορτοκάλι και να τα φτιάξουμε και αυτά μαζί με τις ροδέλες
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό με την ζάχαρη και τα βράζουμε για για 2 -3 λεπτά (ο χρόνος αρχίζει να μετράει από τον βρασμό) στην συνέχεια ρίχνουμε προσεκτικά μέσα τις ροδέλες και τα μπαστουνάκια.
Τα βράζουμε όλα μαζί για 4-5 λεπτά. Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τ’ αφήνουμε να στραγγίξουν σε σχάρα για μερικές ώρες. Τα μπαστουνάκια τα στραγγίζουμε σ’ ένα σουρωτηράκι.
Όπως είναι με την σχάρα και το ταψάκι που έχουμε βάλει από κάτω , τα βάζουμε στον φούρνο για μιάμιση ώρα στον αέρα ή πάνω κάτω φωτιά και στους 100 βαθμούς, για να στεγνώσουν.
Όταν τα βγάλουμε από τον φούρνο κόβουμε τις μεγαλύτερες ροδέλες στην μέση με ένα ψαλίδι για να μην τις καταστρέψουμε και τις μικρότερες τις κρατάμε όπως είναι.
Εάν έχουμε φτιάξει και μπαστουνάκια μπορούμε να τυλίξουμε σε κρυσταλλική ζάχαρη και να φτιάξουμε ζελεδάκια ή να τις βουτήξουμε και αυτές στην σοκολάτα
Σ’ ένα σχετικά στενό και λίγο ψηλό μπολ, λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο για 1 – 1,5 λεπτό σε Μπαιν Μαρί. Ανακατεύουμε καλά τα 2 υλικά ώστε να γυαλίσει η κουβερτούρα και να μην ξεχωρίζει το βούτυρο. Παίρνουμε μια-μια τις φετούλες με μία λαβίδα, ή ένα πιρούνι, προσπαθώντας να μην τις τραυματίσουμε και τις βουτάμε όρθιες στην σοκολάτα μέχρι την μέση και τις τοποθετούμε σ’ ένα δισκάκι που έχουμε βάλει χαρτί ψησίματος.
Αφήνουμε να σφίξει η σοκολάτα, και είναι… έτοιμα.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *