Cheesecake πορτοκάλι σε βάση μπακλαβά, από το Βιτάμ!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Για φόρμα διαμέτρου 23- 24εκ.

Για τη βάση:

  • 100 γρ. Βιτάμ λιωμένο
  • 6 φύλλα κρούστας
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. τσαγιού νερό
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού αμύγδαλα κοπανισμένα

Για την κρέμα:

  • 600 γρ. τυρί κρέμα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 4 ζελατίνες μικρές (15γρ.)
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 4 κουτ. σούπας μαρμελάδα πορτοκάλι ή εσπεριδοειδών καλής ποιότητας (κατά προτίμηση σπιτική)

Για την επικάλυψη:

  • 100 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι ή εσπεριδοειδών
  • Λίγο νερό
  • 1 κουτ. σούπας κονιάκ

 

Εκτέλεση

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

  1. Ετοιμάζουμε το σιρόπι με τη ζάχαρη το νερό και το ξύλο της κανέλας, βράζοντάς τα για 8 λεπτά. Προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού βράζουμε 1 λεπτό ακόμη και το αφήνουμε να κρυώσει.
  2. 2Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C και παίρνουμε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 23-24εκ. Την αλείφουμε με Βιτάμ και χρησιμοποιώντας την σαν πατρόν κόβουμε 8 στρογγυλά φύλλα στο μέγεθος του ταψιού. Στρώνουμε τα δυο πρώτα βουτυρώνοντάς τα και συνεχίζουμε να τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο, πασπαλίζοντας στο ενδιάμεσο με τριμμένα αμύγδαλα. Στρώνουμε το 8ο και τελευταίο φύλλο, το βουτυρώνουμε καλά χαράζουμε σε τριγωνικά κομμάτια και ψήνουμε τον μπακλαβά για 40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα.
  3. 3Σιροπιάζουμε τον μπακλαβά ζεστό με το κρύο σιρόπι, ρίχνοντάς το λίγο λίγο με ένα κουτάλι. Αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε την κρέμα.
  4. 4Μουλιάζουμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό μέχρι να φουσκώσουν. Ζεσταίνουμε καλά τη μισή κρέμα γάλακτος και λίγο πριν πάρει βράση στύβουμε τις μουλιασμένες ζελατίνες και τις ανακατεύουμε στην κρέμα να λιώσουν. Ανακατεύουμε μέσα και τη μαρμελάδα και αφήνουμε να κρυώσει.
  5. 5Χτυπάμε στο μπλέντερ το τυρί κρέμα με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη βανίλια και το κρύο μίγμα της ζελατίνας μέχρι να γίνουν αφράτο μίγμα. Το αδειάζουμε πάνω από τον κρύο μπακλαβά και αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον να σταθεροποιηθεί.
  6. 6Ανακατεύουμε τη μαρμελάδα με λίγο νερό και το κονιάκ και τη βάζουμε σε κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά να αραιώσει και πριν πάρει βράση το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Όταν σταθεροποιηθεί το Cheesecake απλώνουμε στην επιφάνειά του το μίγμα της μαρμελάδας και το αφήνουμε στο ψυγείο.
  7. 7Για το σερβίρισμα, ξεφορμάρουμε το Cheesecake σε πιατέλα και σερβίρουμε κόβοντας σε κομμάτια.

 

 

 

https://www.vitam.gr/suntages/cheesecake-portokali-se-basi-mpaklava/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *