Vegan παγωτό σοκολάτα- πορτοκάλι- Vegan chocolate- orange ice cream, by theveggiesisters.gr!
Είναι υπέροχο, vegan κι έχει γεύση σοκολάτα πορτοκάλι! Ναι, έχω φάει κόλλημα φέτος με το σπιτικό παγωτό, το ομολογώ! Μετά από το σοκολάτα καρύδα κ το νουτελάτο ήρθε το τρίτο! Είμαι σίγουρη ότι θα φτιάξω κι άλλα…Γιατί να τρώμε παγωτά του εμπορίου, όταν μπορούμε μόνοι μας να φτιάξουμε νόστιμο παγωτάκι με λίγα υλικά κ χωρίς χημικούρες; Πολλά είπα πάλι! Βουρ στο ψητό, ουπς στο παγωτό ήθελα να πω!
Υλικά:
1 κονσέρβα γάλα καρύδας
3/4 φλ. σοκολατούχο γάλα (σόγιας, αμυγδάλου)
1/4 φλ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
1/4 φλ. σιρόπι αγαύης/σφενδάμου
2 κ.σ. κακάο
1 κ.γ. εκχύλισμα πορτοκαλιού
50 γρ. σταγόνες σοκολάτας
για γαρνιτούρα: ξύσμα πορτοκαλιού, αλεσμένο καρύδι
Εκτέλεση:
Βάζω αποβραδίς τον κάδο της παγωτομηχανής στην κατάψυξη. Την επομένη χτυπώ στο μίξερ το γάλα καρύδας ώσπου να γίνει σαν σαντιγί. Προσθέτω το γάλα αμυγδάλου, τον χυμό, το εκχύλισμα κ το σιρόπι κ ξαναχτυπώ. Αδειάζω το μείγμα στον κάδο κ βάζω σε λειτουργία την μηχανή ανάλογα με τις οδηγίες. Σε 20 λεπτάκια στη δικιά μου μηχανή το παγωτό είναι έτοιμο. Θα είναι μαλακό. Καταναλώνω αμέσως αν θέλω, αφού βάλω τις γαρνιτούρες μου ή το φυλάσσω στην κατάψυξη σε μπολ που κλείνει καλά ώστε να πάρει πιο “παγωτένια” υφή, αφού πρώτα ενσωματώσω και τις σταγόνες σοκολάτας. Χρειάζεται ξεπάγωμα για 5-10 λεπτά πριν το σερβίρω από την κατάψυξη. Καλή σας απόλαυση!
Σημ. Την προηγούμενη φορά που είχα φτιάξει το παγωτό σοκολάτα-καρύδα, το γάλα είχε διαχωριστεί σε στερεό κ υγρό μέρος κ χρησιμοποίησα μόνο το στερεό μέρος. Αυτή την φορά δεν είχε γίνει αυτό, απλά όταν το άνοιξα από το ψυγείο, είχε πήξει κι έτσι το χρησιμοποίησα όλο. Μάλλον έχει προσωπικότητα κ δρα ανάλογα με τα κέφια του το γάλα καρύδας! Τι να πω;
http://theveggiesisters.gr/vegan-pagoto-sokolata-portokali/
Vegan chocolate- orange ice cream!
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Lately I have been obsessed with vegan ice creams. Remember mychocolate coconut ice cream or my nutella ice cream? Oh God, they are amazing! My new experiment turned out amazing! It was love at first bite, guys! This chocolate orange ice cream has become my favourite! I am addicted! I love both its taste and its texture! You should definitely give it a try!
Ingredients:
1 can (400ml) coconut milk (chilled overnight and drained)
3/4 cup chocolate soy or almond milk
1/4 cup fresh orange juice
1/4 cup maple/agave syrup
2 Tbsp cocoa powder
1 tsp orange extract
50 gr. chocolate chips
for garnish: orange zest, ground walnuts
Instructions:
The night before, place your ice cream churning bowl in the freezer to chill. Beat in a mixer the chilled coconut milk (dispose any liquid) until creamy and fluffy. Add soy milk, orange juice, extract and agave syrup and beat again. Add chilled mixture to ice cream maker and churn according to manufacturer’s instructions – about 20 minutes. It should look like soft serve. Fold in chocolate chips. Top with your favourite ingredients and eat right away or transfer the ice cream to a large freezer-safe container. Set out for 10 minutes before serving to soften. Enjoy!
Αφήστε μια απάντηση