Χαλβάς με μέλι και άρωμα πορτοκαλιού, από την Ρένα Κώστογλου και το Koykoycook.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΥΛΙΚΑ(2 φόρμες κέικ)
500 ml ηλιέλαιο η άλλο σπορέλαιο

920 γρ χοντρό σιμιγδάλι

ξύσμα από 2 πορτοκάλια

μισό φλιτζάνι κονιάκ

1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό κανέλα

750 γρ ζάχαρη κρυσταλλική

4 μεγάλες κουταλιές της σούπας μέλι

1600 ml νερό

200 ml χυμό απο φρέσκα πορτοκάλια

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίχνουμε σε μια πλατιά μεγάλη κατσαρόλα το ηλιέλαιο να ζεσταθεί.

Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και το ξύσμα.

Σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα.

Σβήνουμε με το κονιάκ .. Προσθέτουμε την κανέλα.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Ρίχνουμε μαζί το νερό,τον χυμό και την ζάχαρη.

Προσθέτουμε το μέλι.

Ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να κάνει μεγάλες φουσκάλες και να αρχίζει να σφίγγει.

Ρίχνουμε το μείγμα στις φόρμες και αφήνουμε τον χαλβά μας να κρυώσει 2-3 ώρες.

Αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

 

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)

(Αρχική συνταγή : Νίκος Θηριανός

http://koykoycook.gr/?p=20428

12713923_689513464522838_932080025_n

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *