Ροδάκινα κομπόστα και Ροδάκινα μαρμελάδα , από την αγαπημένη μας , αξέχαστη Αλεξία Αλεξιάδου και το Realfood!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ροδάκινα κομπόστα

4 μερίδες

Χρόνος προετοιμασίας 15΄
Χρόνος μαγειρέματος 30΄

1/2 κιλού ροδάκινα
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
1/4 κουταλάκι βανίλια ή
1 ξύλο κανέλας και 3-4 γαρίφαλα ή
1 φλούδα λεμονιού ή πορτοκαλιού ή
4 κουταλιές κονιάκ

1. Καθαρίστε τα ροδάκινα, κόψτε τα στη μέση και αφαιρέστε το σκληρό μέρος με τα κουκούτσια. Ρίξτε τα αμέσως σε νερό με το χυμό λεμονιού, για να μη μαυρίσουν.
2. Βράστε το νερό με τη ζάχαρη 5΄, ρίξτε μέσα τα φρούτα, σκεπάστε τα κι αφήστε τα να σιγοβράσουν, ώσπου να μαλακώσουν χωρίς να λιώσουν. Δοκιμάστε τα ύστερα από τα πρώτα 15΄ και συνεχίστε το βράσιμο, εάν χρειάζεται.
3. Προς το τέλος προσθέστε το άρωμα που προτιμάτε. Σερβίρετε την κομπόστα χλιαρή ή κρύα. Για να τη διατηρήσετε πολύ καιρό πρέπει να την αποστειρώσετε.

Εναλλακτικά, προσθέστε στην κομπόστα 1 κούπα κόκκινο καλό κρασί, 10΄ πριν ετοιμασθεί. Στραγγίστε τα φρούτα με τρυπητή κουτάλα και βάλτε τα σ’ ένα μπολ. Βράστε το σιρόπι, ώσπου να δέσει ελαφρά και περιχύστε και περιχύστε με αυτό τα φρούτα. Σερβίρετέ τα ζεστά ή κρύα.

Διατροφική αξία ανά μερίδα: Θερμίδες: 109cal, Υδατάνθρακες: 28g, Πρωτεΐνη: 1,6g

Ροδάκινα μαρμελάδα

3 κιλά μαρμελάδα
Χρόνος προετοιμασίας 30΄
Χρόνος μαγειρέματος 1 ώρα

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

2 1/2 κιλού ώριμα ροδάκινα χωρισμένα στη μέση
4 κουταλιές χυμό λεμονιού
1 1/2 κιλού ζάχαρη
250 γρ. γλυκόζη

1. Ραντίστε τα ροδάκινα με το χυμό λεμονιού αμέσως μόλις αφαιρέσετε τα κουκούτσια για να μη μαυρίσουν. Βάλτε τα σε στρώσεις εναλλάξ με τη ζάχαρη μέσα σε αντικολλητική κατσαρόλα με βαρύ πάτο. Πατήστε τα με τις παλάμες σας να λιώσουν ελαφρά και ν’ ανακατευτούν με τη ζάχαρη.
2. Βάλτε την κατσαρόλα επάνω σε χαμηλή φωτιά κι ανακατέψτε ώσπου να διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη. Δυναμώστε τη φωτιά και ρυθμίστε την έτσι, ώστε η μαρμελάδα να σιγοβράζει. Ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μην κολλήσει η μαρμελάδα στον πάτο βράστε την, ώσπου να δέσει και να γίνει διαφανής και γυαλιστερή. Προσθέστε τη γλυκόζη προς το τέλος λίγο πριν την κατεβάσετε από τη φωτιά.
3. Όταν την κατεβάσετε από τη φωτιά, αφαιρέστε τον αφρό. Αφήστε τη να κρυώσει ελαφρά και βάλτε τη σε αποστειρωμένα βάζα. Σκεπάστε τα όταν η μαρμελάδα κρυώσει εντελώς, και βάλτε τα στο ψυγείο Έτσι η μαρμελάδα διατηρείται περίπου 1 χρόνο.

Διατροφική αξία ανά 1 κουταλιά: Θερμίδες: 37cal, Υδατάνθρακες: 9g

 

https://www.facebook.com/realfoodalexia/photos/a.383437135040544.108958.228411203876472/800639636653623/?type=1&theater

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *