Σπιτικό παγωτό βερίκοκο χωρίς παγωτομηχανή, από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο!







ΥΛΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
2 Πλένουμε πολύ καλά τα βερίκοκα, τα κόβουμε στη μέση και βγάζουμε τα κουκούτσια τους. Πασπαλίζουμε με 2 κ.σ. ζάχαρη και ανακατεύουμε με τα χέρια.
3 Στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τοποθετούμε τα βερίκοκα με το εσωτερικό τους προς τα κάτω.
4 Ψήνουμε για 20 λεπτά και στη συνέχεια τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
5 Τοποθετούμε λίγα-λίγα τα βερίκοκα σε ένα μούλτι και χτυπάμε μέχρι να γίνουν πολτός.
6 Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος να κάψει, όχι να βράσει.
7 Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους των αβγών, το αβγό και τη ζάχαρη.
8 Ρίχνουμε λίγο-λίγο το μίγμα με την καυτή κρέμα γάλακτος στο μπολ με τα αβγά και τη ζάχαρη, ανακατεύοντας συνεχώς.
9 Επιστρέφουμε το μίγμα στην κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει, αλλά προσοχή να μη βράσει.
10 Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας. Αφήνουμε το μίγμα στην άκρη να κρυώσει καλά. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον πολτό από τα βερίκοκα και ανακατεύουμε.
11 Μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα δοχείο με καπάκι και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5-6 ώρες και κάθε 1 ώρα το βγάζουμε και το χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός ή πολύ δυνατά με τον αβγοδάρτη.
12 Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για τουλάχιστον 3-4 φορές. Έτσι το παγωτό μας θα γίνει πιο μαλακό και θα σερβίρεται ευκολότερα, χωρίς να υπάρχει πάγος στο εσωτερικό του.
2 Πλένουμε πολύ καλά τα βερίκοκα, τα κόβουμε στη μέση και βγάζουμε τα κουκούτσια τους. Πασπαλίζουμε με 2 κ.σ. ζάχαρη και ανακατεύουμε με τα χέρια.
3 Στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τοποθετούμε τα βερίκοκα με το εσωτερικό τους προς τα κάτω.
4 Ψήνουμε για 20 λεπτά και στη συνέχεια τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
5 Τοποθετούμε λίγα-λίγα τα βερίκοκα σε ένα μούλτι και χτυπάμε μέχρι να γίνουν πολτός.
6 Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος να κάψει, όχι να βράσει.
7 Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους των αβγών, το αβγό και τη ζάχαρη.
8 Ρίχνουμε λίγο-λίγο το μίγμα με την καυτή κρέμα γάλακτος στο μπολ με τα αβγά και τη ζάχαρη, ανακατεύοντας συνεχώς.
9 Επιστρέφουμε το μίγμα στην κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει, αλλά προσοχή να μη βράσει.
10 Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας. Αφήνουμε το μίγμα στην άκρη να κρυώσει καλά. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον πολτό από τα βερίκοκα και ανακατεύουμε.
11 Μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα δοχείο με καπάκι και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5-6 ώρες και κάθε 1 ώρα το βγάζουμε και το χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός ή πολύ δυνατά με τον αβγοδάρτη.
12 Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για τουλάχιστον 3-4 φορές. Έτσι το παγωτό μας θα γίνει πιο μαλακό και θα σερβίρεται ευκολότερα, χωρίς να υπάρχει πάγος στο εσωτερικό του.











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Εύκολο παγωτό μπισκότο, από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly!
Μαρμελάδα βερίκοκο χωρίς ζάχαρη (Με στέβια) - Sugarfree apricot jam (with Stevia) ,by the Veggie Sis...
Παγωτό χωρίς ζάχαρη με σοκολάτα στέβια, από τον Μιχάλη Σαράβα και το ionsweets.gr!
Παγωτό στρατσιατέλα, από τον Γιώργο Τσούλη!
Παγωτό σοκόλαση χωρίς γαλακτοκομικά (και σε νηστίσιμη εκδοχή), από την Λίτσα Ζαρίφη και το dairy-fre...
Παγωτό με γεύση καραμέλα, εύκολο χωρίς παγωτομηχανή, από την Μαριφάνη Ξανθάκη!
Αφήστε μια απάντηση