Τάρτα αμυγδάλου με δαμάσκηνα από το ” Cook box ” !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΥΛΙΚΑ

  • 15 κ.σ. αμύγδαλα τριμμένο
  • 60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 110 γρ. ζάχαρη
  • 110 γρ. βούτυρο
  • βανίλια 1 κ.γ.
  • 2 αυγά
  • 5 δαμάσκηνα κομμένα στη μέση, χωρίς το κουκούτσι
  • 30 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο ( 2 κ.σ.)
  • 15 ml Amaretto ( 1 κ.σ.)
  • Χρόνος Προετοιμασίας
  • 45′
  • Βαθμός Δυσκολίας
  • Εύκολη

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C.

Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα 22 εκ. με αποσπώμενο πάτο.

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και το χτυπάμε μέχρι να γίνει αφράτο. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τη ζάχαρη και χτυπάμε τα υλικά μέχρι να γίνει το μίγμα ομοιόμορφο.

Προσθέτουμε τη βανίλια και τα αυγά και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το αλέυρι τμηματικά και ανακατεύουμε τα υλικά.

Μεταφέρουμε το μίγμα στην ταρτιέρα και την στρώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα.

Βάζουμε στην επιφάνεια της ζύμης τα δαμάσκηνα και τα πιέζουμε ώστε να μπούν μέσα στη ζύμη.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Ψήνουμε για 40-45 λεπτά.

Στο μεταξύ βάζουμε σε μια κατσαρόλα τη μαρμελάδα με το αμαρέτο και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δημιουργηθεί ένα σιρόπι.

Βγάζουμε την τάρτα από το φούρνο και αλείφουμε την επιφάνεια της με το σιρόπι που φτιάξαμε.

http://www.cookbox.gr/basiko-sustatiko/pites-tartes-pitses/tarta-amugdalou-me-damaskhna

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *