Ελιξήριο σοκολάτας από τις “Συνταγές Πάνος ” !







Δοκιμάστε…να ερωτευθείτε!
Υλικά
Για 2 άτομα
150 γρ. κουβερτούρα τριμμένη
110 γρ. ζάχαρη
1/2 λίτρο πλήρης κρέμα γάλακτος NOYNOY
2 κουταλιές αποξηραμένη καυτερή πιπερίτσα
250 ml ξηρό λευκό κρασί
χυμός μισού λεμονιού
Εκτέλεση
Βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη, το κρασί και το λεμόνι σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Εν συνεχεία προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος NOYNOY και την καυτερή πιπεριά. Ρίχνουμε την σπασμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει εντελώς. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το μαγειρεύουμε ανακατεύοντας σε τακτά διαστήματα, επιδιώκοντας να κατέβει η στάθμη. Το βγάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά. Το μεταφέρουμε σε μικρά μπολάκια και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να δέσει.
Την σερβίρουμε με συνοδεία σαμπάνιας το βράδυ του Αγ. Βαλεντίνου και περιμένουμε να…επιδράσει!
http://my-sweet-place-patisserie.blogspot.gr/2011/12/blog-post_9804.html











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Φραουλόβ | Παστάκια καρδιά με γεύση φράουλα, από την Μαριφάνη Ξανθάκη!
Κέικ σοκολάτας με γλάσο και φράουλες, από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly!
Σοκολατένια “Νησιά” σε Σάλτσα Φιστικιού-Chocolate “Islands” in Pistachio Sauce – by the Healthy Cook...
Τούρτα καρδιά χωρίς γλουτένη (+πατρόν +κάρτα για εκτύπωση +ιδεές για ευχές ), από την Βίκη Βογιατζή ...
Va"L"entine cake "L" , από την Ελευθερία Μπουτζα και το Μαγειρεύοντας με την "L" !
Μεθυσμένο γλυκό με σοκολάτα και φράουλα, από την Κωνσταντίνα και το dietonian.gr!
Αφήστε μια απάντηση