Romantic Valentine’s Day Desserts: Pavlova with Chocolate – Mascarpone Cream Recipe by Gabriel Nikolaidis and the Cool Artisan!

Ημέρα Αγίου Βαλεντίνου δίχως Πάβλοβα δεν νοείται! Είναι αυτά τα κλισέ των περιοδικών και των ζαχαροπλαστείων που πολύ αγαπώ! Έτσι γιατί μου δίνουν μια αφορμή να το παρακάνω με κρέμες, μαρέγκες και λιωμένες κουβερτούρες!

Για την πάβλοβα έκανα την κλασσική συνταγή για πάβλοβα την οποία έχω δοκιμάσει πολλές φορές και πάντα πετυχαίνει. Το μυστικό είναι να ζυγίσεις το ασπράδι του αυγού και βέβαια να την αργοψήσεις για 3 ώρες στους 180°C. Έφτιαξα 2 δίσκους μαρέγκας και τους έψησα σε μια μεγάλη λαμαρίνα. Προσοχή, πρέπει να αφήσεις απόσταση μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν στο ψήσιμο.

Δείτε την συνταγή για την πάβλοβα στο τέλος

 Για την κρέμα σοκολάτας

Υλικά

  • 150 γρ. κουβερτούρα περίπου 70% κακάο
  • 30 γρ. βούτυρο αγελάδας
  • 20 γρ. κακάο
  • 30 γρ. κονιάκ
  • 250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 2 μέτρια αυγά
  • 50 γρ. ζάχαρη

Romantic Valentine’s Day Desserts Pavlova with Chocolate , Mascarpone Cream Recipe, τούρτα, πάβλοβα, κρέμα σοκολάτας, μαρέγκα, ασπράδι, μαρασκίνο, Αγίου Βαλεντίνου, Γαβριήλ Νικολαΐδης, cool artisan

Εκτέλεση

  • Λιώνουμε το βούτυρο με τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων, προσθέτουμε το κακάο και το κονιάκ και ανακατεύουμε.
  • Μαλακώνουμε ελαφρώς το μασκαρπόνε ανακατεύοντάς το με ένα αυγοδάρτη ή κουτάλι μέσα σε ένα μπολ και το προσθέτουμε στο μείγμα της σοκολάτας.
  • Σε μπεν μαρί χτυπάμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη με τον αυγοδάρτη έως ότου ασπρίσουν και φουσκώσουν.
  • Δουλεύουμε με γρήγορες κινήσεις για να παστεριώσουμε το αυγό χωρίς όμως να το ψήσουμε.
  • Τα ανακατεύουμε με το μείγμα της σοκολάτας.
  • Αδειάζουμε τη μισή ποσότητα πάνω από τη βάση της τούρτας, δηλαδή τον πρώτο δίσκο μαρέγκας.
  • Στη συνέχειακαλύπτουμε και το δεύτερο δίσκο μαρέγκας με το μείγμα της σοκολάτας και τέλος διακοσμούμε με ό,τι θέλουμε. Μπορούμε να βάλουμε φράουλες, φρούτα του δάσους, τριμμένο μπισκότο ακόμα και τριαντάφυλλα. Εγώ χρησιμοποίησα λευκή σοκολάτα και κερασάκια μαρασκίνο.

Romantic Valentine’s Day Desserts Pavlova with Chocolate , Mascarpone Cream Recipe, τούρτα, πάβλοβα, κρέμα σοκολάτας, μαρέγκα, ασπράδι, μαρασκίνο, Αγίου Βαλεντίνου, Γαβριήλ Νικολαΐδης, cool artisan

You can find the  pavlova recipe at the end.

 You will need to bake two meringue disks of the same size.

For the chocolate cream

Ingredients

  • 150 gchocolate 70cocoa
  • 30 gcow butter
  • 20 gcocoa
  • 30 gcognac
  • 250 gmascarpone cheese
  • 2 medium eggs
  • 50 gsugar

Romantic Valentine’s Day Desserts Pavlova with Chocolate , Mascarpone Cream Recipe, τούρτα, πάβλοβα, κρέμα σοκολάτας, μαρέγκα, ασπράδι, μαρασκίνο, Αγίου Βαλεντίνου, Γαβριήλ Νικολαΐδης, cool artisan

Directions

  • Melt the butter with the chocolate in a double boiler or in a microwave oven, add thecocoa and brandy and stir.
  • Slightly soften the mascarpone, stirring with a whisk or spoon into a bowl and then add it to the mixture of chocolate.
  • Beat the eggs with the sugar with a whisk in a double boiler, until whiten and flufyYou need to work it with quick movements to pasteurize the egg without baking it.
  • Stir it in the mixture of chocolate.
  • Pour half of the chocolate mixture on the base of the cakeaka the first meringue disk .
  • Put on top the second meringue disk and cover it with the rest of the chocolate mixture.
  • Decorate with whatever makes you happy. You may use strawberriesberriescrushedbiscuit even rosesI used white chocolate and my favorite maraschino cherries.

Serve With Love

http://coolartisan.net/2015/02/09/romantic-valentines-day-desserts-pavlova-with-chocolate-mascarpone-cream-recipe/

Christmas Pavlova wreath Recipe

Christmas Pavlova wreath Recipe, berries, marcarpone cream, easy, yogurt, eggs, συνταγή, πάβλοβα, χριστουγεννιάτικο στεφάνι, κρέμα, μασκαρπόνε, γιαούρτι, ζάχαρη άχνη, cool artisan, Γαβριήλ Νικολαΐδης

Για μια εβδομάδα δεν φάγαμε τίποτα! Μόνο σαλάτα (ξανθιά)! Αλλά ο Cool Artisan της καρδιάς σας επέστρεψε με μια χριστουγεννιάτικη συνταγή που λειτουργεί και ως στολισμός για το χριστουγεννιατικο ρεβεγιόν! Το μυστικό υλικό για να πετύχει η πάβλοβα είναι ένα! Ο χρόνος! Πρέπει να την σιγοψήσετε για 3 ώρες και μετά να την αφήσετε να ξεκουραστεί για άλλες λιγες ώρες! Έχω δοκιμάσει πολλές συνταγές, άλλωστε όσοι σεφ υπάρχουν τόσες είναι και οι συνταγές για την πάβλοβα! Η παρακάτω είναι δοκιμασμένη, απλή και σίγουρα επιτυχημένη!
Κρέμα Μασκαρπόνε

Υλικά

  • 250 γρ τυρί μασκαρπόνε ή άλλο τυρί σε κρέμα
  • 90 γρ στραγγιστό γιαούρτι
  • 50 γρ ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

  • Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το τυρί μαζί με το στραγγιστό γιαούρτι, τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα, έως ότου δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη κρέμα.

Christmas Pavlova wreath Recipe, berries, marcarpone cream, easy, yogurt, eggs, συνταγή, πάβλοβα, χριστουγεννιάτικο στεφάνι, κρέμα, μασκαρπόνε, γιαούρτι, ζάχαρη άχνη, cool artisan, Γαβριήλ Νικολαΐδης

Πάβλοβα

Υλικά

  • 180 γρ. ασπράδι αυγού (6 ασπράδια)
  • 180 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 180 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. κορν φλάουρ, κοσκινισμένο

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών μαζί με την κοινή ζάχαρη σε μαρέγκα σε μεσαία ταχύτητα. Δηλαδή αν το μίξερ έχει 10 ταχύτητες, εμείς επιλέγουμε την 5η. Αργεί αλλά πάντα πετυχαίνει. (Στη χαμηλή ταχύτητα δεν παίρνει αέρα το μίγμα και η μαρέγκα γίνεται πιο σφιχτή. Έτσι, δεν έχουμε πλασματικό όγκο ο οποίος θα ξεφουσκώσει αργότερα).
  • Όταν η μαρέγκα γίνει σφιχτή, σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε σαν βροχή την άχνη και το κορν φλάουρ.
  • Συγχρόνως, ανακατεύουμε με μία πλαστική κουτάλα.
  • Παίρνουμε μεγάλες κουταλιές από τη μαρέγκα, τις τοποθετούμε πάνω σε μία λαδόκολλα και με το κουτάλι δημιουργούμε ένα στεφάνι.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα ή στον κανονικό, στους  90°C – 100°C βαθμούς για τουλάχιστον 3 ώρες.
  • Όταν ψηθεί, ξεκολλάμε από τη λαδόκολλα και αφήνουμε εκτός φούρνου για αρκετή ώρα να στεγνώσουν. Εγώ την άφησα για μια νύχτα.
  • Τοποθετούμε την κρέμα μασκαρπόνε στην κορυφή της μαρέγκας και διακοσμούμε με φρούτα και φύλλα βασιλικού.

Christmas Pavlova wreath Recipe, berries, marcarpone cream, easy, yogurt, eggs, συνταγή, πάβλοβα, χριστουγεννιάτικο στεφάνι, κρέμα, μασκαρπόνε, γιαούρτι, ζάχαρη άχνη, cool artisan, Γαβριήλ Νικολαΐδης

Mascarpone cream

Ingredients

  • 250 g mascarpone cheese or other cheese cream
  • 90 g yogurt
  • 50 g icing sugar

Directions

  • Beat the cream cheese with the yogurt and icing sugar at medium speed until you have a homogenous cream.

 

Christmas Pavlova wreath Recipe, berries, marcarpone cream, easy, yogurt, eggs, συνταγή, πάβλοβα, χριστουγεννιάτικο στεφάνι, κρέμα, μασκαρπόνε, γιαούρτι, ζάχαρη άχνη, cool artisan, Γαβριήλ ΝικολαΐδηςPavlova

Ingredients

  • 180 gegg white (6 egg whites)
  • 180 ggranulated sugar
  • 180 gicing sugar
  • 1 tsp corn floursifted

Directions

  • Beat the egg whites with the granulated sugar on medium speed. If the mixer has 10speedswe choose the 5thSlow speed always succeeds. (In low speed the mixture does not get air and the meringue becomes tighterSo, we have no notional volume that will deflate later).
  • When the meringue become tightstop the mixer and pour icing and cornflourAt the same time, stir with a plastic spoon.
  • You then take large spoonfuls of the meringueplace them on a baking sheet and create awreath.
  • Bake in preheated oven, at 90°C  100 °C degrees for at least 3 hours.
  • When cookedtear away from the parchment paper and let it out of the oven for a long time to dry.
  • I left it over night.
  • Place the mascarpone cream on top of the meringue and decorate with fruit and basil leaves.

Serve With Love

http://coolartisan.net/2014/12/14/christmas-pavlova-wreath-recipe/



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *