Red velvet σουφλέ, από τον Γιώργο Τσούλη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
ΤΕΜΑΧΙΑ 4
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10Λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 20Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ 2/5

 

ΥΛΙΚΑ

100 γρ. βούτυρο, λιωμένο + extra για το άλειμμα των φορμών

100 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

80 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.

20 γρ. κακάο, κοσκινισμένο

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

2 αυγά, medium

2 κρόκους αυγών, medium

1+½ κ.σ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

1 κ.γ. baking powder

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ανά μερίδα/ τεμάχιο
ΒΑΖΑΘερμίδες  415   21%
ΒΑΖΑΛίπος   25.6g   37%
ΒΑΖΑKορεσμένα    14.8g   74%
ΒΑΖΑΠρωτεΐνες   7.3g   15%
ΒΑΖΑYδατάνθ.   43.5g   17%
ΒΑΖΑΣάκχαρα   25.4g   28%
ΒΑΖΑΑλάτι   0.2g   3.33%
ΒΑΖΑΙνες   2g    8%
by Danai Petropoulou
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ – ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, τους κρόκου,ς τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το σύρμα χειρός, μέχρι να ασπρίσουν τα αυγά.
2Στη συνέχεια, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να απορροφηθεί από τα αυγά.
3Έπειτα, ρίχνουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
4Κατόπιν, αδειάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το κακάο, το baking powder και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
5Ύστερα, ρίχνουμε το μείγμα με το αλεύρι στο μείγμα με τα αυγά σε δόσεις ανακατεύοντας καλά την κάθε δόση με το σύρμα χειρός.
6Αμέσως μετά, βουτυρώνουμε 4 πυρίμαχα φορμάκια διαμέτρου 9εκ. και βάθους 4εκ. και γεμίζουμε τα ¾ της κάθε φόρμας.
7Έπειτα, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο τα σουφλέ στους 180°C στον αέρα για 10-12 λεπτά.
8Μόλις ετοιμαστούν, σερβίρουμε τα σουφλέ ζεστά.
#tsoulotip: Το αλεύρι πρέπει να είναι κοσκινισμένο για να βγει λείο το αποτέλεσμα.
https://www.giorgostsoulis.com/syntages/gluka/red-velvet-soufle
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *