Love cake, από τον Γιώργο Τσούλη!
ΜΕΡΙΔΕΣ 6-8
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10Λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1Ω 10Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ 1/5
ΥΛΙΚΑ
Για το κέικ:
400 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
240 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
130 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
2 αυγά, medium
240 ml νερό
120 ml ξινόγαλο
100 ml ηλιέλαιο
3 κ.σ. κακάο + extra για το πασπάλισμα
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Για την επικάλυψη:
200 γρ. τυρί κρέμα
140 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
60 γρ. κρέμα γάλακτος, πλήρης
Για το σερβίρισμα:
Φράουλες, κομμένες σε λεπτές κάθετες φέτες
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ
ανά μερίδα/ τεμάχιο
Θερμίδες 715 36%
Λίπος 37.2g 53%
Kορεσμένα 16.6g 83%
Πρωτεΐνες 7.4g 15%
Yδατάνθ. 93.6g 36%
Σάκχαρα 68.7g 76%
Αλάτι 0.32g 5.33%
Ινες 1.5g 6%
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1Εκτέλεση για το κέικ: Σε ένα μπολ αδειάζουμε το αλεύρι, το κακάο, τη μαγειρική σόδα, τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και τα αφήνουμε στην άκρη.
2Έπειτα, σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το ηλιέλαιο, το ξινόγαλο, το νερό και το αφήνουμε στην άκρη.
3Στη συνέχεια, αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το φτερό σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο.
4Κατόπιν, χτυπώντας παράλληλα, ρίχνουμε στον κάδο τα αυγά ένα-ένα περιμένοντας να απορροφηθεί το πρώτο πριν ρίξουμε το δεύτερο.
5Αμέσως μετά, προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
6Ύστερα, ρίχνουμε το μείγμα με το ξινόγαλο και το μείγμα με το αλεύρι εναλλάξ και σε δόσεις τελειώνοντας με το αλεύρι. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως τα υλικά.
7Μόλις είναι έτοιμο, αδειάζουμε το μείγμα σε μία φόρμα σε σχήμα καρδιάς χωρητικότητας 1.200 ml και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C στον αέρα για 50-60 λεπτά.
8Αφού ψηθεί, αφήνουμε το κέικ να κρυώσει ελαφρώς, το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
9Εκτέλεση για την επικάλυψη: Αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη, το τυρί κρέμα και τα χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 1-2 λεπτά.
10Κατόπιν, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να σφίξει το μείγμα ελαφρώς. Τέλος, αδειάζουμε την επικάλυψη σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής με κατσαρή μύτη και αφήνουμε στην άκρη.
11Σύνθεση: Στολίζουμε το κέικ με την παραπάνω επικάλυψη δημιουργώντας σχέδια της αρεσκείας μας, τοποθετούμε τις φράουλες, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
#tsoulotip: Πρέπει να έχει κρυώσει καλά το κέικ πριν βάλουμε την επικάλυψη.
https://www.giorgostsoulis.com/syntages/gluka/love-cake
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Τούρτα σοκολάτας bueno, από την αγαπημένη Ελπίδα Χαραλαμπίδου και το elpidaslittlecorner.gr!
Σοκολατένιες καρδιές κορμού , από τον Παντελή Κατρακάρη και το thinkdrops.gr!
Τούρτα μωσαϊκό καλυμμένη με γκανάς σοκολάτας (Video), από το sintayes.gr!
Τούρτα Choco Cherry, ΧΩΡΙΣ ΛΑΚΤΟΖΗ, από την Λίτσα Ζαρίφη και το dairy-free!
Σοκολατένιο Γλυκό Με Λίγες Θερμίδες Για Του Αγίου Βαλεντίνου, από τον Φώτη Παπαγεωργίου και το allaz...
Απίθανη, πανεύκολη τούρτα καραμέλα-σοκολάτα από το sokolatomania.gr!
Αφήστε μια απάντηση