Παραδοσιακά cannoli εξ Ιταλίας από την Μαριλού Μαντά και το “Thinkdrops” !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά

2 ¾ φλιτζ. τσαγ. ρικότα
260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
45 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
90 γρ. ζάχαρη άχνη
15 γρ. κακάο
3 κ.σ. δάκρυα σοκολάτας κουβερτούρας
2 κάψ. βανιλλίνη
½ κ.γ. κανέλα
½ κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
180ml. κρασί μαρσάλα
¼ κ.γ. χυμό λεμονιού
3 κ.σ. σπορέλαιο
1 ασπράδι αυγού
115 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 55%
½ φλιτζ. τσαγ. φιστίκια Αιγίνης ανάλατα ψιλοκομμένα
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Διαδικασία

Φτιάξτε τη γέμιση. Τοποθετήστε ένα καθαρό τουλπάνι μέσα σε ένα κόσκινο και βάλτε μέσα τη ρικότα πατώντας τη καλά με το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Σκεπάστε τη και αφήστε τη 8 ώρες στο ψυγείο ώστε να στραγγίσει από το περιττό νερό. Βάλτε στον κάδο του μίξερ τη ρικότα και προσθέστε τη ζάχαρη άχνη. Χτυπήστε με το σύρμα (εξάρτημα του μίξερ) σε μεσαία ταχύτητα ώστε να αφρατέψει το μείγμα. Βάλτε τις σταγόνες σοκολάτας, τη βανιλίνη, το ξύσμα πορτοκαλιού και το χυμό λεμονιού. Καλύψτε με διάφανη μεμβράνη και τοποθετήστε το μείγμα στο ψυγείο.

Φτιάξτε τη ζύμη. Στον κάδο του μίξερ αναμείξτε το αλεύρι κοσκινισμένο, την κρυσταλλική ζάχαρη, το κακάο, την κανέλα και το αλάτι. Προσθέστε το κρασί μαρσάλα και το λάδι και αναμείξτε τα με τον γάντζο (εξάρτημα του μίξερ) σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να ενωθούν. Συνεχίστε το ανακάτεμα σε χαμηλή ταχύτητα για ακόμη 5’ αν χρειαστεί προσθέστε επιπλέον αλεύρι. Τυλίξτε τη ζύμη σε διάφανη μεμβράνη και αφήστε τη ζύμη στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 30’. Χωρίστε τη ζύμη σε 4 ίσα μέρη. Πασπαλίστε με λίγο αλεύρι και ανοίξτε τη λίγο με το χέρι. Ρυθμίστε το μηχάνημα ανοίγματος φύλου στη μεγάλη σκάλα και περάστε τη ζύμη. Συνεχίστε την ίδια διαδικασία φτάνοντας στην προτελευταία σκάλα. Κόψτε τη ζύμη σε στρογγυλούς δίσκους διαμέτρου 10 εκ. με ένα κούπ πατ ή με ένα πιατάκι.

Τηγανίστε τα κανόλι. Χτυπήστε ελαφρώς το ασπράδι αυγού να αφρίσει. Βάλτε αρκετό σπορέλαιο σε μια φαρδιά κατσαρόλα και τοποθετήστε τη σε μέτρια φωτιά. Τυλίξτε κάθε δίσκο ζύμης γύρω από τις μεταλλικές φόρμες και αλείψτε την ένωση με το ασπράδι αυγού ώστε να κολλήσει. Τηγανίστε σε καυτό λάδι (190ο ) για 1 περίπου λεπτό ώστε να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Με μια λαβίδα βγάλτε τα κανόλι σε ένα πιάτο που έχετε στρώσει απορροφητικό χαρτί κουζίνας και αφήστε τα να κρυώσουν 4’-5’ πριν τα ξεφορμάρετε. Συνεχίστε με την υπόλοιπη ζύμη.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Μοντάρετε το γλυκό. Τοποθετήστε σε μια κατσαρόλα που έχετε γεμίσει κατά το ½ νερό ένα μεταλλικό μπολ. Βάλτε τη σοκολάτα και τοποθετήστε τη σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει (διαδικασία μπεν μαρί) Σε ένα πιατάκι βάλτε το ψιλοκομμένο φιστίκι. Βουτήξτε τη μια άκρη από τα κανόλι στη σοκολάτα και αμέσως στο ψιλοκομμένο φιστίκι και αφήστε τα να κρυώσουν επάνω σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Τοποθετήστε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής μια μύτη αστέρι Νο 9 και γεμίστε τη με το μείγμα ρικότας. Πάρτε ένα, ένα τα κανόλι και γεμίστε τα με το μείγμα πρώτα από τη μία άκρη και μέχρι τη μέση και έπειτα από την άλλη πλευρά ώστε να σχηματίσετε μια ροζέτα στα τελειώματα. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.

 

 

 http://www.thinkdrops.gr/2014/03/27/sokolatenia-cannoli-me-ricotta/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *