Ελαφρύ Τιραμισού σοκολάτας χωρίς αυγά από την Bianka και τις “Μαγειρικές Διαδρομές” !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ένα νοστιμότατο τιραμισου με πολύ ωραία υλικά και λάιτ.  Δεν ξεχωρίζει καθόλου από το αυθεντικό.

Συστατικά
  • 200 γρ. σαβαγιαρ
  • 300 ml καυτο νερο
  • 8 κουταλάκι του καφέ (καπουτσίνο) στιγμιαίο,
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ρούμι (η αμαρετο)
  • 1 φακελακι κρεμα ζαχαροπλαστικης με γευση σοκολατα
  • 300 ml γάλα με χαμηλά λιπαρά (0,3% λιπαρά η με 1,5%)
  • 100 ml κρέμα γάλακτος  ή  1 φακελακι γκαρνι με γευση βανιλια,  αν βαλουμε το γκαρνι θα το χτυπησουμε οπως λεει το κουτι συσκευασιας
  • Κακάο σκόνη
Οδηγίες
  1. Με το καυτο νερό καντε τον καπουτσίνο και αφήστε το να κρυώσει και λίγο. Προσθέστε το ρούμι.
  2.  Χτυπαμε τη σαντιγί  ή το γκαρνι μεχρι να αφρατεψει καλα
  3. Την κρέμα σοκολάτας την χτυπαμε με το γαλα.
  4. Βουταμε ενα ενα τα σαβαγιαρ στον καφε  και στρωνουμε τον πατο απο μια φορμα η ενα πυρεξ 28 x 18 cm x 6
  5.  Στρωνουμε επανω στα σαβαγιαρ την μιση κρεμα σοκολατας και τη μισή κρέμα σαντιγί. Ξανα μια στρωση σαβαγιαρ και την υπολυπη κρεμα σοκολατας, τελειωνουμε με τη σαντιγί.
  6.  Βαζουμε το πυρεξ για λίγες ώρες στο ψυγείο.    Όταν σερβιρουμε, το πασπαλιζουμε με κακαο.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Λίγα μυστικά ακόμα
Tiramisu χωρίς αυγά!
Σχόλια
Σχόλιο από Bianka , Δευτέρα, 17 Σεπτέμβριος 2012
κοριτσια συγνωμη εκανα ενα λαθος στην γεμηση
λοιπον
επανω στα σαβαγιαρ βαζουμε την μιση δοση κρεμα σοκολατα και τηνν μιση δοση απο την σαντιγη η το γκαρνι
μετα σαβαγιαρ και ξανα τις κρεμες…..
Σχόλιο από efi , Δευτέρα, 22 Οκτώβριος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Το έκανα εχθές και χρησιμοποίησα garni κι έγινε πολυ ωραίο αλλά μου φάνηκε λίγη η σαντιγή για 2 στρώσεις ….τα 100 ml κρέμας γάλακτος θα φτάσουν;;;;
Σχόλιο από Bianka , Δευτέρα, 22 Οκτώβριος 2012
Efi μου βάλε 250’γρ κρέμα γάλακτος
Παλι καλο θα σου γεινη
Αλλα εμένα μου αρέσει με το γκαρνι πιο,πολυ δεν ειναι τοσο παχύ στις θερμίδες
Ειναι πιο ελαφρύ !!
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *