Κέικ αμυγδάλου με καραμέλα – Tarta de Santiago, by Akis and akispetretzikis.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Συστατικά
  • 750 γρ. dulce de leche (ΒΛ. ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΙΟ ΚΑΤΩ Η ΜΠΕΣ ΣΤΟ LINK)
  • 220 γρ. ζάχαρη
  • 175 γρ. βούτυρο μαλακωμένο
  • 100 γρ. αλεύρι
  • ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 250 γρ. σκόνη αμυγδάλου
  • 125 ml χυμό μήλου
  • ξύσμα από 1 λεμόνι

Clock dfcc0e208d138d9bd767c6f1f85dfe28624afa0652c24ad00a1a457ca3ec6e0d

4 ώρες
Χρόνος Εκτέλεσης

Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

10
Μερίδα/ες

Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6

1
Βαθμός Δυσκολίας
Μέθοδος Εκτέλεσης

Υγρό και αφράτο κέικ αμυγδάλου με καραμέλα (dulce de leche) ή αλλιώς Tarta De Santiago από τη Γαλικία της Ισπανίας.

  • Φτιάχνουμε το dulce de leche.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Στον κάδο του μίξερ με το σύρμα  χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μείγμα για 7-10 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και 125 ml χυμό μήλου και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα για 3-5 λεπτά.
  • Ρίχνουμε μέσα τη σκόνη αμυγδάλου και το ξύσμα λεμονιού.
  • Αλευροβουτυρώνουμε μία φόρμα για κέικ διαμέτρου 20 εκ.
  • Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα.
  • Ψήνουμε μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα και όταν το τρυπάμε με μία οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή, για περίπου 45-50 λεπτά.
  • Αφήνουμε όπως είναι στη φόρμα να κρυώσει για 20 λεπτά και μετά το αναποδογυρίζουμε σε μία σχάρα, αφαιρούμε τη φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
  • Ρίχνουμε το dulce de leche, αρωματικό αλάτι με πορτοκάλι και λεμόνι και σερβίρουμε.

 

 

http://akispetretzikis.com/el/categories/glyka/keik-amygdaloy-me-karamela

 

Dulce de Leche

 

Συστατικά
  • 1 ζαχαρούχο γάλα

 

 

Clock dfcc0e208d138d9bd767c6f1f85dfe28624afa0652c24ad00a1a457ca3ec6e0d

3 ώρες 30 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης

Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

οικογενειακή
Μερίδα/ες

Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6

1
Βαθμός Δυσκολίας
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Σιγοβράζουμε το ζαχαρούχο γάλα για 3 ώρες με κλειστό το κουτί μέσα σε μια κατσαρόλα με νερό. (Μπορούμε να το βάλουμε και σε χύτρα ταχύτητας μόνο για 1 ώρα)
  • Προσέχουμε να κοχλάζει το νερό αλλά να μην βράζει πάρα πολύ (για να μην ανακινείται το κουτί μέσα στο νερό).
  • Κοιτάζουμε να είναι καλυμμένα τα κουτιά με νερό καθ’ όλη τη διάρκεια του βρασμού και αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό.
  • Μετά το τέλος του βρασμού τα αποσύρουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα ανοίξουμε.
  • Καλό θα είναι να ετοιμάσουμε πολλά κουτιά και να τα αποθηκεύσουμε εκτός ψυγείου για την ερχόμενη φορά!!!
  • Η διατήρησή τους είναι ίδια με αυτή του γάλατος.
Tip
Όπως λέμε και στην εκτέλεση πρέπει να τα αφήσουμε να κρυώσουν πολύ καλά πριν τα ανοίξουμε!!!

 

http://akispetretzikis.com/el/categories/glyka/dulce-de-leche

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

 

Tarta de Santiago

Ingredients
  • 750 g dulce de leche (RECIPE AT THE END)
  • 4 eggs
  • 220 g granulated sugar
  • 175 g butter, softened at room temperature
  • 100 g all-purpose flour
  • ½ teaspoon baking powder
  • 250 g almond powder
  • 125 ml apple juice
  • grated zest of 1 lemon

Clock dfcc0e208d138d9bd767c6f1f85dfe28624afa0652c24ad00a1a457ca3ec6e0d

4 hours
Preparation Time

Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

10
Portion(s)

Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6

1
Difficulty
Method

This is a moist and delicious almond cake from Galicia in Spain and is named after the apostle St. James. From the Middle Ages, each cake has been marked with the cross of the Order of Santiago.

  • Prepare the dulce de leche.
  • Preheat oven to 180* C (350* F) Fan.
  • Beat the sugar and eggs for 7-10 minutes in a mixer, using the whisk attachment until the mixture becomes white, light and fluffy.
  • Add the butter, flour, baking powder and apple juice.
  • Beat for about 3-5 minutes, until all of the ingredients become completely incorporated.
  • Add the almond powder and lemon zest.
  • Grease a 20 cm cake pan and dust with flour.
  • Transfer mixture in to cake pan.
  • Bake for 45-50 minutes, until nice and golden.
  • To be completely sure it is done, insert a toothpick in the middle of the cake. If it comes out clean and dry, it is ready.
  • When ready, set it aside to cool in the cake pan for 20 minutes.
  • Then turn out on to a wire rack and allow to cool completely.
  • Spread the dolce de leche over the surface. Add the aromatic salt with orange and lemon and serve.

 

http://akispetretzikis.com/en/categories/glyka/keik-amygdaloy-me-karamela

 

Dulce de Leche

  • 1 can of sweetened condensed milk

 

Clock dfcc0e208d138d9bd767c6f1f85dfe28624afa0652c24ad00a1a457ca3ec6e0d

3 hours 30 minutes
Preparation Time

Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

Family
Portion(s)

Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6

1
Difficulty
Method
  • Place the can of condensed milk, unopened, in a pot filled with water. Simmer for 3 hours. (Can be placed in a pressure cooker for 1 hour.)
  • Make sure that the water is bubbling but not boiling vigorously, because the can should not move around in the water.
  • Check that the can is always covered with water during the whole time it is simmering. Add more water if necessary.
  • When the cooking process is done, remove can from hot water and allow to cool before opening.
  • It would be smart to prepare many cans at a time. They can be stored in a dark cool place until needed!! They do not need to be refrigerated.
  • They can be stored just as you would a can of condensed milk.

http://akispetretzikis.com/en/categories/glyka/dulce-de-leche

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *