Κρέμα φλαν από την Ελευθερία Ιωαννίδου και το mama365.gr


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Yπέροχο γλυκό με γεύση καραμέλας !

Υλικά:

1 1/2 φλ. ζάχαρη
6 αβγά
1 λίτρο γάλα
1 1/2 κ.γ. βανίλια

Eκτέλεση:

Καραμελώνετε 3/4 φλ. από τη ζάχαρη σε ένα τηγάνι. Για να το κάνετε αυτό, διαλύετε την ζάχαρη σε κάποιο υγρό, όπως νερό ή γάλα. Ανακατεύετε ελαφρά και απλώνετε την ζάχαρη. Το υγρό, σταδιακά εξατμίζεται και η ζάχαρη γίνεται καραμέλα. Για να δείτε αν η καραμέλα είναι εντάξει ή για να ελέγξετε την θερμοκρασία βγάλτε το τηγάνι από την φωτιά και γυρίστε γύρω-γύρω. Μόλις αρχίσει η καραμέλα να παίρνει χρώμα χαμηλώνετε την φωτιά. Η καραμέλα είναι έτοιμη, όταν το χρώμα της είναι χρυσό καφετί.

– Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπάτε καλά τα έξι αβγά, χωρίς να αφρατέψουν όμως πολύ, απλώς να ανοίξει λίγο το χρώμα τους και από πορτοκαλί να γίνει κίτρινο.

Προσθέτετε 3/4 φλιτζάνια ζάχαρης, το γάλα, και τη βανίλια. Ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί (πάνω από την καραμελώμενη ζάχαρη).

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Ψήνετε στους 170°C για 60 λεπτά μέχρι να βγαίνει καθαρό ένα μαχαίρι αν το βάλετε στην κρέμα.

Συνταγή: gourmed.gr

http://www.mama365.gr/15963/yperoha-glyka-me-gefsh-karamelas.html

– See more at: http://www.mama365.gr/15963/yperoha-glyka-me-gefsh-karamelas.html#sthash.PVq1UYuW.dpuf

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *