Magdalenas (Ισπανικά Κεκάκια), από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά

  • 370 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 220 γρ. ζάχαρη
  • 250 ml φρέσκο γάλα πλήρες
  • 180 ml παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 μεσαία αυγά
  • 150 γρ. ION PATISSERIE κλασική κουβερτούρα
  • 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια

Δείτε το Video:

https://youtu.be/XPPRFTR66EI

 

 

 

Εκτέλεση
Χωρίζουμε τα αυγά και σε ένα καθαρό μπολ τοποθετούμε τα ασπράδια με την μισή ποσότητα ζάχαρης.

Ανακατεύουμε σε μεσαία ταχύτητα, με ένα μίξερ χειρός, μέχρι να αρχίσει να σφίγγει η μαρέγκα μας.

Πριν σφίξει, προσθέτουμε και την υπόλοιπη ζάχαρη, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

Προσοχή δεν θέλουμε να γίνει σφιχτή μαρέγκα.

Συνεχίζοντας το ανακάτεμα σε μεσαία ταχύτητα, προσθέτουμε διαδοχικά τους κρόκους και το ελαιόλαδο.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Αφού γίνει ομοιογενές το μείγμα μας, προσθέτουμε και το αλεύρι με την βανίλια και το μπεικιν πάουντερ.

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και προσθέτουμε και το γάλα.

Τέλος, προσθέτουμε την κουβερτούρα, που πριν έχουμε κόψει σε μικρά κομματάκια.

Μοιράζουμε σε φορμάκια για μάφιν ή μικρές φόρμες σιλικόνης.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, στον αέρα,  για περίπου 17-20 λεπτά.

 

 

https://dimitriosmakriniotis.gr/recipe-items/magdalenas-ispanika-kekakia/

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *