Pastel de nata, από την αγαπημένη μας Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΥΛΙΚΑ (12 κομμάτια)

1 αυγό + 2 κρόκοι

120 γρ ζάχαρη άχνη

2,1/4 κουταλιές της σούπας κόρν φλάουερ

450 γρ γάλα φρέσκο

1 κουταλιά της σούπας υγρή βανίλια

1 φύλλο σφολιάτας

ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μέσα σε κατσαρόλα ( εκτός φωτιάς) ρίξτε το αυγό, τους κρόκους και  την άχνη.

Χτυπήστε καλά με σύρμα.

Προσθεστε το κόρν φλάουερ  και το γάλα  και συνεχίστε το χτύπημα .

Ρίξτε το άρωμα.

Βάλτε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να πήξει η κρέμα σας .

Τοποθετήστε διάφανη μεμβράνη πάνω στην κρέμα και αφήστε στην άκρη να κρυώσει .

Βουτυρώστε φόρμα για κάπκεικς (12 θέσεων).

Διπλώστε στα δύο το φύλλο σφολιάτας και περάστε το με τον πλάστη..

Τυλίξτε το σε ρολό και κόψτε 12 κομμάτια .

Ανοίξτε τα στρογγυλά με τον πλάστη η με τα δάκτυλα (όχι πολυ μεγάλα ).

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Βάλτε τα στις θήκες των κάπκεικς και γεμίστε τα με την κρέμα .

Ψήστε για 20-25 λεπτά στους 170-180 βαθμούς ..

Αφήστε να κρυώσουν λίγο και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη..

Εξαφανίζονται αμέσως ..

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ..

ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου-Παναγιώτης Μαχαίρας)

Ευχαριστώ πολύ τον Αγαπημένο Σεφ Τόνυ Καβαλιέρο για την υπέροχη συνταγή 
(Επιμέλεια κειμένων-Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)

https://koykoycook.gr/?p=26748
 
 
 
 
 
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *