Pastel de nata, από την αγαπημένη μας Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΥΛΙΚΑ (12 κομμάτια)

1 αυγό + 2 κρόκοι

120 γρ ζάχαρη άχνη

2,1/4 κουταλιές της σούπας κόρν φλάουερ

450 γρ γάλα φρέσκο

1 κουταλιά της σούπας υγρή βανίλια

1 φύλλο σφολιάτας

ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μέσα σε κατσαρόλα ( εκτός φωτιάς) ρίξτε το αυγό, τους κρόκους και  την άχνη.

Χτυπήστε καλά με σύρμα.

Προσθεστε το κόρν φλάουερ  και το γάλα  και συνεχίστε το χτύπημα .

Ρίξτε το άρωμα.

Βάλτε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να πήξει η κρέμα σας .

Τοποθετήστε διάφανη μεμβράνη πάνω στην κρέμα και αφήστε στην άκρη να κρυώσει .

Βουτυρώστε φόρμα για κάπκεικς (12 θέσεων).

Διπλώστε στα δύο το φύλλο σφολιάτας και περάστε το με τον πλάστη..

Τυλίξτε το σε ρολό και κόψτε 12 κομμάτια .

Ανοίξτε τα στρογγυλά με τον πλάστη η με τα δάκτυλα (όχι πολυ μεγάλα ).

Βάλτε τα στις θήκες των κάπκεικς και γεμίστε τα με την κρέμα .

Ψήστε για 20-25 λεπτά στους 170-180 βαθμούς ..

Αφήστε να κρυώσουν λίγο και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη..

Εξαφανίζονται αμέσως ..

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ..

ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου-Παναγιώτης Μαχαίρας)

Ευχαριστώ πολύ τον Αγαπημένο Σεφ Τόνυ Καβαλιέρο για την υπέροχη συνταγή 
(Επιμέλεια κειμένων-Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)

https://koykoycook.gr/?p=26748
 
 
 
 
 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *