Torta caprese, από την αγαπημένη μας Μπέττυ και το “Taste of life by Betty”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Torta caprese , το διάσημο γλυκό με αμύγδαλα και σοκολάτα και καταγωγή από το Κάπρι της Ιταλίας!
Είναι εθιστικό, σούπερ σοκολατένιο, σούπερ ζουμερό και χωρίς γλουτένη!
ΥΛΙΚΑ
200 γρ. Τριμμένα αμύγδαλα
200 γρ. Κουβερτούρα
150 γρ. Βουτυρο
150 γρ. Ζάχαρη
4 αυγά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μπορεί να είναι εικόνα κέικ
Λιώνουμε σε μπαιν μαρί τη σοκολάτα και το βούτυρο ανακατεύοντας ώστε να σχηματίσουμε βελούδινη κρέμα και την αφήνουμε στην άκρη ν ακυρώσει.
Χτυπάμε τα ασπράδια με τα 50 γρ. Ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα κι αφήνουμε στην άκρη
Χτυπάμε τους κρόκους με τα 100 γρ. Ζάχαρη και προσθέτουμε την κρέμα σοκολάτας . Προσθέτουμε το τριμμένο αμύγδαλο και τέλος τη μαρέγκα με απαλές κινήσεις. Ψήνουμε σε φόρμα 20 εκ. Για 40 λεπτά! Ξεφορμάρουμε όταν κρυώσει!
Καλή απόλαυση 🤎
https://www.facebook.com/TasteOfLifeByBetty/posts/425220696499492?notif_id=1705514749736995&notif_t=notify_me_page&ref=notif
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *