Μπισκοτόγλυκο με 3 υλικά – 3 Ingredients-biscuit treat, by Gabriel Nikolaidis and the Cool Artisan!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σε όσες δίαιτες έχω κάνει (και είναι πολλές ffs) έψαχνα να βρω τη γλυκιά συνταγή με βελούδινη σοκολάτα και μηδέν θερμίδες που θα με σώσει, κάθε φορά που πέφτει το ζάχαρο και ο οργανισμός εκλιπαρεί για λίγη ενέργεια! Κατέληξα ότι κανένα γλυκό με στέβια/ασπαρτάμη/corn syrup/you name it… δεν πρόκειται να κάνει δουλειά. Η μαγική λύση είναι στην ποσότητα! Φάε ένα γλυκό που Ναι(!) είναι θερμιδική βόμβα αλλά φάε μόνο ένα μικρό κομμάτι που θα ισορροπήσει τις ανάγκες του οργανισμού και δεν θα αν-ισορροπήσει το δείκτη της ζυγαριάς.

Έτσι λοιπόν έχω καταλήξει σε αυτό το μαγικό μπισκοτο-γλυκάκι που φτιάχνεται σε χρόνο dt και σερβίρεται σε δύο εκδοχές:
1. Απευθείας από το ψυγείο σαν σοκολατάκι
2. Σε θερμοκρασία δωματίου σαν fudge σοκολάτας

P.S. Eίναι και ωραίο κέρασμα για το γραφείο τώρα που πλησιάζουν πολλές ονομαστικές γιορτές!

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 300 γρ σοκολάτα κουβερτούρα (εγώ προτιμώ κουβερτούρα πραλίνας)
  • 150 γρ βούτυρο
  • 15 μπισκότα τύπου digestive

ΟΔΗΓΙΕΣ

  • Σπάμε τα μπισκότα σε μεγάλα κομμάτια.
  • Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο. Για να φτιάξεις το μπεν μαρί βάζεις ένα γυάλινο μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που βράζει και μέσα στο μπολ λιώνεις ό,τι θέλεις να λιώσει. Προσοχή: Δεν πρέπει να ακουμπάει το μπολ στο νερό που βράζει γιατί θα καεί η σοκολάτα!
  • Μόλις η σοκολάτα και το βούτυρο λιώσουν και αναμειχθούν, προσθέτεις τα μπισκότα, ανακατεύεις και μεταφέρεις σε ένα πιρέξ που έχεις καλύψει με σελοφάν.
  • Αφήνεις το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα και στη συνέχεια το κόβεις σε κύβους.
  • Διατηρείται στο ψυγείο.

 

http://coolartisan.net/gr/?recipe-post=3-ingredients-biscuit-treat

 

 

3 Ingredients-biscuit treat

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

In most of the diets I’ve tried in the past (and they are plenty ffs) I was looking for this special sweet recipe with a velvet chocolate feeling and zero calories that would save my life every time my sugar levels are low and my body begs for some action! I came to the conclusion that no sweet with aspartame / corn syrup / you name it … is going to do the job. Quantity is the solution!

 

INGREDIENTS

  • 300 g chocolate (I prefer dark chocolate praline)
  • 150 g butter
  • 15 digestive biscuits

INSTRUCTIONS

  • Smash the biscuits into large pieces.
  • Melt the chocolate with the butter in a double boiler. 
  • Once the chocolate and butter are melted and mixed, add the biscuits
  • Mix and convey into a pan you have covered with cling film.
  • Let the cake in the refrigerator for at least one hour and then chop into cubes.
  • Refrigerate.

 

 

http://coolartisan.net/?recipe-post=3-ingredients-biscuit-treat

 

G

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *