Εύκολο τσουρέκι με γιαούρτι, από την Αργυρώ!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά συνταγής
1 ποτήρι στραγγιστό γιαούρτι

1 ποτήρι βούτυρο

2 ποτήρια ζάχαρη άχνη

3 αυγά

2 κουτ. γλ. σόδα

χυμό από 1 μικρό πορτοκάλι

μισή δόση μαχλέπι

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

αλεύρι για τσουρέκι, όσο πάρει

 

 

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη. Σε ένα άλλο χτυπάμε τα αυγά. Τα ρίχνουμε σιγά σιγά στο βούτυρο και τη ζάχαρη. Ρίχνουμε επίσης το γιαούρτι και το μαχλέπι. Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού, τη συμπληρώνουμε και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, να γίνει μία ζύμη εύπλαστη. Πλάθουμε τα τσουρέκια, τα αλείφουμε με αυγό, τα πασπαλίζουμε προαιρετικά με σουσάμι ή ασπρισμένα αμύγδαλα και ψήνουμε σε δυνατό φούρνο, που έχουμε προηγουμένως προθερμάνει, για περίπου 30′.

 

http://www.argiro.gr/Recipe/%CE%B5%CF%8D%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF-%CF%84%CF%83%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%AD%CE%BA%CE%B9-%CE%BC%CE%B5-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CE%BF%CF%8D%CF%81%CF%84%CE%B9

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



2 απαντήσεις στο “Εύκολο τσουρέκι με γιαούρτι, από την Αργυρώ!”

  1. Ο/Η Φοντριε Μικα λέει:

    Ξεκινησαμε με πολυ αφρατο μιγμα, υπεροχη υφη, καταπληκτικη ζυμη, ευκολο πλασιμο….μεχρι εδω ολα καλα.Θελουν χαμηλοτερη θερμοκρασια φουρνου….λειπουν τα αρωματα….ξυσμα πορτοκαλιου θα βοηθουσε πολυ αλλα και παλι μακραν της γευσης του τσουρεκιου…μοιαζει περισσοτερο με σκληρο μπριος

    • Ο/Η sokolata λέει:

      Θεωρώ οτι έχεις δίκιο και πολύ λογικά είναι αυτά που γράφεις φίλη μου, μια και πραγματικό τσουρέκι χωρίς μαγιά και αναμονή δεν γίνεται. Πιθανόν καλό θα ήταν να είχε κάποια διαφορεική ονομασία ..Καλή ιδέα επίσης η πρσοθήκη πορτοκαλιού. Ευχαριστούμε πολύ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *