Κρέμα με καραμελωμένα φουντούκια, από το icookgreek.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
  • Δυσκολία: μέτριο

Υλικά

  • 300 ml γάλα φρέσκο
  • 600 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 100 ml λικέρ πικραμύγδαλου (αμαρέτο)
  • 6 φύλλα ζελατίνης
  • 1 μπαστουνάκι βανίλια σχισμένο κατά μήκος
  • Για τα καραμελωμένα φουντούκια
  • 200 γρ.ζάχαρη
  • 200 γρ. φουντούκια

Εκτέλεση

  1. Τοποθετείτε σε μία κατσαρόλα το γάλα με τη βανίλια και τη ζάχαρη σε χαμηλή θερμοκρασία. Αφού ζεσταθεί καλά το μείγμα ρίχνετε το λικέρ, αφαιρείτε το μπαστουνάκι βανίλιας, κλείνετε τη φωτιά και προσθέτετε τα φύλλα ζελατίνης που στο μεταξύ έχετε μαλακώσει σε κρύο νερό και στραγγίσει.
  2. Αποσύρετε από τη φωτιά και ανακατεύετε πολύ καλά να διαλυθει η ζελατίνα. Κατόπιν ρίχνετε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύετε και αδειάζετε την κρέμα σε 6 μπολάκια. Βάζετε στο ψυγείο να παγώσουν.
  3. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζετε τη ζάχαρη μαζί με τα φουντούκια σε χαμηλή θερμοκρασία. Ανακατεύετε συνεχώς με μία ξύλινη σπάτουλα μέχρι να καραμελώσει η ζάχαρη.
  4. Αδειάζετε το μείγμα σε μια αντικολλητική λαδόκολλα ή σε μια επιφάνεια που έχετε βουτυρώσει καλά. Όταν πρόκειται να σερβίρετε βουτάτε τα μπολάκια σε καυτό νερό για 5’’ δευτερόλεπτα και αναποδογυρίζετε σε ένα πιάτο. Τα γαρνίρετε με τα καραμελωμένα φουντούκια ολόκληρα ή σπασμένα σε κομμάτια.

 

http://www.icookgreek.com/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%AD%CF%82/%CE%B3%CE%BB%CF%85%CE%BA%CE%AF%CF%83%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1/item/%CE%BA%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CF%89%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CF%86%CE%BF%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%8D%CE%BA%CE%B9%CE%B1

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *