Μαρέγκες από την Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

250 γρ ασπράδια
250 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
250 γρ ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
3 κουταλιές της σούπας κόρν φλάουερ
1 κουταλιά της σούπας καλό άσπρο ξύδι
1 κουταλιά της σούπας εσάνς ( ότι άρωμα θέλετε: βανίλια, λεμόνι κτλ)
λίγο κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής(προαιρετικό)
Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 100 βαθμούς αέρα-αντιστάσεις
Χτυπήστε τα ασπράδια στο μίξερ .
Προσθέστε σιγά σιγά την άσπρη ζάχαρη..
Προσθέστε και την άχνη (κοσκινισμένη).
Συνεχίστε το χτύπημα και ρίξτε κουταλιά κουταλιά το κόρν φλάουερ.
Στο τέλος ρίξτε το ξίδι και την εσάνς.
Προσθεστε χρώμα και ανακατέψτε ελάχιστα.
(το ελάχιστο ανακάτεμα του χρώματος θα μας δώσει μαρέγκες με χρωματικές ανταύγειες)
Στρώστε  2 ταψιά με χαρτί ψησίματος.
Κάντε ροζέτες με ένα κορνέ.
12626029_681641278643390_1195825560_n
12626042_681641305310054_1038120888_n
Ψήστε για περίπου 2 ώρες  και μετά αφήστε τες να κρυώσουν καλά
αν είναι δυνατόν μέσα στον φούρνο με μισάνοιχτη την πόρτα.
Μπορείτε να τις χρωματίσετε με ότι χρώμα θέλετε η απλά να τις αφήσετε σκέτες.
Η δική μας πρόταση σερβιρίσματος.
 
 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ….
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 12659712_681641355310049_1666218066_n (1)
 
 
 
(Φωτογραφίες:Ρένα Κώστογλου)
(Επιμέλεια-Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
http://koykoycook.gr/?p=1458
 
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *