Πανακότα Βανίλιας, από τον Κώστα Περίκο και το flowmagazine.gr!
Με άρωμα Ιταλίας και παγκόσμια καταξιωμένη γεύση, η πανακότα αποτελεί ένα δροσερό γλυκό για όλες τις ώρες. Συνδυάζεται άψογα με διάφορες σος φρούτων ή ακόμη καραμέλας ή σοκολάτας.
ΥΛΙΚΑ για 5 μερίδες των 60γρ.
150γρ. γάλα 0% λιπαρά
20γρ. φρουκτόζη
10γρ. φύλλα ζελατίνας
1 δόση βανίλια σκόνη
5γρ. λικέρ Cointreau
100γρ. φυτική κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τοποθετούμε τα φύλλα ζελατίνας σε κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
- Βράζουμε το γάλα με τη φρουκτόζη. Μόλις βράσει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
- Έχουμε στραγγίξει τα φύλλα ζελατίνας τα οποία τα προσθέτουμε μέσα στο γάλα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη βανίλια, το λικέρ και την κρέμα γάλακτος.
- Ομογενοποιούμε, γεμίζουμε φορμάκια της αρεσκείας μας των 60γρ. και τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν για περίπου 3 ώρες.
- Για ντεκόρ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διάφορες σάλτσες όπως φράουλας, καραμέλας, σοκολάτας και φρέσκων φρούτων.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
http://www.flowmagazine.gr/article/view/Panakota_vanilias/category/quality_of_life
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Πανακότα με σοκολάτα από την Άννα και το Chefoulis.gr !
Πανακότα λεμόνι, από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr!
Πανακότα µε γλυκό κουταλιού µαυροκέρασο, από το icookgreek.com!
Πανακότα με σοκολάτα γάλακτος από τον Βαλάντη Γραβάνη και το ionsweets.gr!
Τούρτα με πανακότα ροδάκινο, από τον Στέλιο Παρλιάρο και τις Γλυκές Αλχημείες!
Νηστίσιμη πανακότα με σπιτικό γάλα αμυγδάλου, από τον Στέλιο Παρλιάρο!
Αφήστε μια απάντηση