Σοκολατένια palmiers με τυρί κρέμα & φουντούκια, από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου και το “Chef ston aera”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Από τον Chef Aλέξανδρο Παπανδρέου

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 03/10/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

1 ΦΥΛΛΟ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ
175 ΓΡ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
6 Κ.Σ. ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ
3 Κ.Σ. ΚΑΝΕΛΛΑ
100 ΓΡ. ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ
ΚΑΚΑΟ ΣΕ ΣΚΟΝΗ (ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Aπλώνoυμε το φύλλο της σφολιάτας σε έναν ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο και το ανοίγουμε ελάχιστα από όλες τις πλευρές. Έπειτα απλώνουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης μία λεπτή στρώση με τα 2/3 από το φρέσκο τυρί κρέμα με σοκολατένια γεύση σε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας και πασπαλίζουμε με χοντροτριμμένο φουντούκι.
Πασπαλίζουμε με 4 κουταλιές καστανή ζάχαρη και με 2 κουταλιές κανέλλα.
Διπλώνουμε τις δύο μεγάλες πλευρές του φύλλου της σφολιάτας προς τα μέσα, μέχρι τη μέση του φύλλου.
Απλώνουμε άλλη μία λεπτή στρώση με το υπόλοιπο φρέσκο τυρί κρέμα με σοκολατένια γεύση και πασπαλίζουμε με τριμμένο φουντούκι, την υπόλοιπη καστανή ζάχαρη και κανέλλα.
Διπλώνουμε μία τελευταία φορά στη μέση και κόβουμε το φύλλο σφολιάτας σε κομμάτια πάχους ½ εκατοστού.
Βάζουμε τα κομμάτια σε ένα ρηχό αντικολλητικό ταψί (ή σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 15-18 λεπτά.

 

 

http://chefonair.gr/syntages/sokolatenia-palmiers-tiri-krema-fountoukia/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *