Χαλβάς σιμιγδαλένιος, από τον Αντώνη Δρακάκη και το ditucook.blogspot.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Υλικά
 
1 ποτήρι λάδι
2 ποτήρια σιμιγδάλι
3 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
προαιρετικά , καβουρδισμένα αμύγδαλα ή καρύδια.
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Προαιρετικά ρίχνουμε λίγο ξύσμα πορτοκαλιού.
Σε μία άλλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και ρίχνουμε το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
Έπειτα ρίχνουμε μέσα στο σιμιγδάλι το νερό με τη λιωμένη ζάχαρη. Μεγάλη προσοχή γιατί καίει και πιτσιλάει. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
Αν θέλουμε σε αυτό το σημείο προσθέτουμε καβουρδισμένα αμύγδαλα ή καρύδια. Αδειάζουμε το μείγμα μέσα σε μία φόρμα και το σκεπάζουμε με μία πετσέτα μέχρι να κρυώσει.
Την τουμπάρουμε σε μία πιατέλα και ρίχνουμε κανέλα. Έτοιμος ο εύκολος και γρήγορος χαλβάς μας. Καλή σας όρεξη.

 

http://ditucook.blogspot.gr/2014/05/blog-post_23.html

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *